Vijesti 16.12.2020.

Slatkim darovima uljepšavaju praznike djeci na liječenju i iz socijalno ugroženih porodica

ČITANJE: 1 minuta

Prvi od oko 120 paketića već danas će obradovati mališane iz socijalno ugroženih porodica, a u petak će neki od ovih slatkih darova uljepšati praznike djeci koja se liječe na Odjelu za hematologiju UKC RS, rekao je za “Nezavisne” Mladen Erak, mladi pisac i jedan od organizatora humanitarne akcije prikupljanja paketića.

Istakao je da su zadovoljni odzivom kako javnih ustanova, kompanija, tako i pojedinaca, koji su im se javljali sa željom da uljepšaju praznike najmlađim građanima.

Dodao je da su ih u ponedjeljak kontaktirali iz Muzičke škole “Vlado Milošević” da dođu po paketiće, te da su ih takođe kontaktirali iz “M:tela”.

Ove sedmice planirano je da obraduju što veći broj mališana i obiđu što više socijalno ugroženih porodica.

U ovoj akciji, pored Eraka, učestvuju mladi glumci, pisci i scenaristi Darko Dragić, Jelena Popović, Andrea Stojković, Dušan Gajanović, Tamara Bojić, Lazar Gajić i Ana Stanarević.

“U akciji su učestvovali i kafići ‘La Strada’, ‘Igra mečka’ i ‘Modena’, koji su nam ustupili svoj prostor”, naveo je Erak.

Ovo je druga godina zaredom da se ova humanitarna akcija održava u gradu. Erak kaže da su prošle godine sakupili oko 100 paketića, a ove godine im je cilj da obraduju što veći broj djece.

Naglasio je da ovo nije kraj humanitarne akcije, već da će ona biti nastavljena i krajem ovog mjeseca.

(N.S/ Banjaluka.net)