Politika 22.08.2016.

Slavko Župljanin Banjaluci nudi SPAS

ČITANJE: 1 minuta

Sa sijedom kosom i bradom kao zaštitnim znakom i nakon petnaest godina Slavko Župljanin vraća se na političku scenu Banjaluke kao kandidat za gradonačelnika. Crveno svijetlo na rad Srpske patriotske stranke i njenog lidera stavio je visoki predstavnik.

Župljanin nije mirovao, u međuvremnu bavio se ekologijom, bio je direktor dva instituta. Sada opet sa SPAS-om nudi spas Banjaluci.

“Ne vidim snage koje žele uopšte da poprave situaciju ovdje, a situacija postaje nepodnošljiva, pošto boravim, radim, delam u privredi i vidim sve muke privrednika, radnika i to je neodrživo stanje.

Hoćemo, ne da damo doprinos, mi hoćemo da budemo akter koji mijenja situaciju”, rekao je Župljanin.
Prioritet u programu Župljanin daje povećanju proizvodnje, zapošljavanju, novim investicijama, smanjenju poreza. Za svoje protivkandidate kaže da su dvije strane iste medalje. Da li bi prije pod ruku sa opozicijom ili vladajućima – odgovara ni sa jednima.

“Ko je od njih nama naklonjeniji? Ima li neko do njih ko želi da napravi izlaz iz ove situacije, ja ih ne vidim. Ja bih volio recimo da je neko od njih naklonjen. Ja njima ne mogu biti naklonjen, ne bih se ni kandidovao da mislim da oni uopšte imaju namjeru da nešto urade”, rekao je kandidat SPAS-a za gradonačelnika Banjaluke.

Ako postane gradonačelnik, kaže, prvih petnaest dana uvešće vanredno stanje. Biće to, optimistično poručuje, prilika da podvue crtu i vidi šta su mu prethodnici ostavili.

(ATV)