Vijesti 17.03.2019.

Slijedi obilježavanje bašta lokala

ČITANJE: 1 minuta

Gradske službe će od 25. marta krenuti u obilježavanje svih terasa ugostiteljskih objekata, u nastojanju da se, uoči početka ljetnje sezone, uvede red u ovu oblast, saopšteno je iz Odjeljenja za prostorno uređenje.

Prema odluci Skupštine grada, sve ljetne terase postavljene na javnoj površini ispred ugostiteljskih objekata biće obilježene bijelom bojom s ugrađenim grbom grada koji će biti otporni na atmosferske uticaje.

“Cilj obilježavanja je lakša kontrola postavljenih bašta, jer se u praksi dešava da zakupci javnih površina često koriste veće površine od odobrenih”, rekao je Slobodan Stanarević, načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje.

Dodao je da će zahvaljujući ovoj mjeri gradske službe moći, bez uvida u dozvole i dokumentaciju, na jednostavan način provjeriti da li je terasa u okviru propisanih gabarita.

Milenko Letić, načelnik Komunalne policije, rekao je da će ova odluka olakšati posao i Komunalnoj policiji koja obavlja nadzor nad zauzimanjem javnih površina, te će lakše utvrditi da li je ljetna bašta postavljena u skladu ili mimo odobrenja.

“Na terenu imamo raznih situacija i nekada je zaista teško utvrditi granice bez vođenja dugotrajnih postupaka i prikupljanja razne dokumentacije, što nam je otežavalo posao. Fizičkim obilježavanjem terasa i na prvi pogled će biti jasno da li se radi o legalnom ili nelegalnom zauzimanju prostora”, rekao je Letić.