Vijesti 27.05.2019.

Slijedi saradnja fakulteta iz Banjaluke i Šandonga

ČITANJE: 1 minuta

Borko Petrović, dekan Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta Univerziteta u Banjaluci, i Vang Fei, prodekan Škole za fizičku edukaciju Univerziteta Šandong, potpisali su Sporazum o saradnji.

“Sporazumom potpisanim u prostorijama Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta predviđeno je da se saradnja odvija kroz zajedničke aktivnosti i programe, u oblastima kao što su razmjena i mobilnost istraživača, nastavnog i administrativnog osoblja, razmjena i mobilnost studenata svih ciklusa studija.

U planu su i zajednički projekti, kursevi, inovacije i transfer znanja i tehnologija, programi cjeloživotnog i stručnog usavršavanja”, rekao je Petrović.

Dodao je da Sporazum predviđa i razvoj i unapređenje nastavnog procesa, sa fokusom na nove studijske programe i kurikulume, ali i niz drugih važnih aktivnosti.

Delegacija iz Kine, u kojoj su bili i Guo Sjuećing, zamjenik generalnog sekretara, Liu Mingli, zamjenik ministra spoljnih poslova, i Džen Tijen iz Asocijacije za obrazovnu razmjenu između Srbije i Kine, posjetili su i Rektorat Univerziteta u Banjaluci, gdje su sa Biljanom Antunović, prorektorom za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju UNIBL razgovarali o saradnji dva univerziteta i drugim važnim temama.

(Nezavisne)