Vijesti 12.02.2017.

Sljedeće sedmice nas čeka više sunca

ČITANJE: 2 minute

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će na istoku biti promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, a u Krajini i Hercegovini ponegdje može pasti i malo kiše, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Dnevna temperatura vazduha biće od minus tri do 10, na jugu do 14 stepeni Celzijusovih.

Ujutro će biti pretežno oblačno, uz slab mraz i ponegdje maglu, te jutarnju temperaturu vazduha od minus četiri do jedan, na jugu oko pet, u višim predjelima od minus šest stepeni Celzijusovih.

U utorak, 14. februara, ujutro će biti slab mraz, na sjeveru i istoku česta pojava magle, pogotovo oko rijeka i po kotlinama, u ostalim predjelima umjereno oblačno. Tokom dana biće postepeno toplije uz više sunčanog vremena. Ponegdje na sjeveru i istoku magla i niski oblaci će se zadržavati i tokom dana uz svježije vrijeme.

Jutarnja temperatura vazduha biće od minus četiri do minus jedan, na jugu oko četiri, u višim predjelima od minus šest. Najviša dnevna temperatura vazduha biće od pet do 10, na jugu oko 14 stepeni Celzijusovih, u mjestima sa maglom hladnije.

U srijedu, 15. februara, ujutro će biti vedro osim u pojedinim predjelima na sjeveru i istoku gdje će prolazno biti magle. Tokom dana biće sunčano sa malo oblaka i toplije vrijeme.

Jutarnja temperatura vazduha od minus pet do minus dva, na jugu oko tri, u višim predjelima od minus osam. Najviša dnevna temperatura vazduha od pet do 12 stepeni, na jugu oko 16 stepeni Celzijusovih.

U četvrtak, 16. februara, ujutro će biti vedro osim pojedinih predjela na sjeveru i istoku gdje će prolazno biti magle. Tokom dana biće sunčano i prijatno toplo vrijeme za ovo doba godine.

Jutarnja temperatura vazduha biće od minus četiri do minus jedan, na jugu oko tri, u višim predjelima od minus osam. Najviša dnevna temperatura vazduha biće od pet do 12, na jugu oko 16 stepeni Celzijusovih.

U BiH danas je promjenljivo do pretežno oblačno i suvo vrijeme uz sunčane intervale.

Temperatura vazduha u 13.00 časova: Kneževo minus jedan, Manjača, Mrakovica, Čajniče, Sokolac, Han Pijesak nula, Čelinac i Srebrenica jedan, Zvornik, Kotor Varoš, Mrkonjić Grad, Šipovo i Krupa na Uni dva, Foča, Krupa na Vrbasu i Bijeljina tri, Srbac, Banjaluka, Doboj, Ribnik i Prijedor četiri, Novi Grad, Čemerno i Rudo pet, Višegrad šest, Gacko sedam, Kalinovik osam, Bileća i Nevesinje devet, te Trebinje 11 stepeni Celzijusovih.

(srna)