Politika 23.07.2020.

SLOBODNA STRANKA SRPSKE: Borci VRS treba da dobiju borački dodatak

ČITANJE: 1 minuta

“U RS ne postoji ni jedno sistemsko i zakonsko rješenje za one koji su zaista stvarali Republiku Srpsku. Ne postoji minimum poštovanja za one koji su žrtvovali sve svoje da bi se odbranila sloboda i pravo da se živi na vijekovnim ognjištima”, saopšteno je to iz Slobodne stranke Srpske, a povodom potpisivanja sporazuma lidera parlamentarnih stranaka sa prvim predsjednikom NSRS Momčilom Krajišnikom o isplati valorizovane naknade poslanicima prvog saziva NSRS, članovima vlade i za tri člana Predsjedništva.

Iz ove stranke navode da svako ko učestvuje u ratu ima svoju ulogu, a u miru ozbiljna vlast treba da pošteno valorizuje svačiju ulogu.

“Ovakav neprimjeren i uvredljiv čin prema borcima, prije svega, doprinosi stvaranju dodatnog razdora i podjela u srpskom nacionalnom biću, što politički prvaci moraju uvijek da imaju na umu i brane svim sredstvima da ne dođe do njih. Zato predlažemo potpisnicima, Skupštini i Vladi da primijeni postojeće zakonske akte na osnovu kojih borci VRS dobijaju svoj borački dodatak, te u istom iznosu isplate stvaraoce RS. Smatramo da bi to bilo pošteno i po postojećem zakonu”, navedeno je u saopštenju Slobodne stranke Srpske.

(A.M/banjaluka.net)