Politika 07.10.2020.

SLOBODNA STRANKA SRPSKE: Dosljedna borba za poštovanje zakona i bolji život u gradu

ČITANJE: 2 minute

Na danas održanoj konferenciji za novinare u stranačkim prostorijama Slobodne stranke Srpske predstavljen je izborni slogan, kao i kandidati za Skupštinu grada.

Na ove lokalne izbore stranka izlazi u Banjoj Luci pod sloganom: Za slobodnu Banja Luku!

Predsjednik stranke dr Luka Kecman se u kratkim crtama osvrnuo na trenutnu političku scenu u RS, te predstavio dio iz programa stranke Za slobodnu Banja Luku:

“Predizborna kampanja je očigledno počela za one koji su u vlasti i koji drsko i bezobrazno zloupotrebljavaju javne resurse za svoju promociju. Nacionalna politika se vodi ad hok, u zavisnosti od toga kome šta lično odgovara i zarad njihovih interesa će se žrtvovati i nacionalni interesi. Političkom scenom dominira laž, kriminal, korupcija, politička trgovina, nepristojnost, bahatost, nizak nivo kulture izražavanja, potpuna proizvoljnst i apsolutna neodgovornost za počinjena nedela.

Slobodna stranka Srpske ulazi u kampanju za Skupštinu grada sa jasnim ciljem da postigne rezultat koji će garantovati parlamentarni status. Potencijalnim biračima ne može ništa da obeća, osim dosljednu borbu za poštovanje zakona i svih propisa koji će poboljšati život u gradu. Želimo da živimo u gradu koji će biti grad mladih i onih najmlađih.

Tražićemo da se Kastel pretvori u Dječji grad u kojem će najmlađi imati sve neophodne sadržaje, kako za igru tako i za edukativni razvoj. Takođe, tražićemo da se postojeći kazamati dodijele umjetnicima na korišćenje i stvaranje. Borićemo se da grad dobije svoje institucije kulture, pozorište, galerije, koncertne prostore te da Banski dvor bude mjesto stvaranja kulture, a ne samo reprodukcije.

Tražićemo da se stvori bolji privredni ambijent te da se privuku investitori, i to prije svega naši ljudi iz dijaspore koji su spremni da ulože svoj kapital u proizvodnju. Samo od njih grad može imati ogromne koristi. Zalagaćemo se za to da sredstva prikupljena od poreza na imovinu ostaju u lokalnoj zajednici gdje poreski obveznik živi, a da o načinu trošenja odlučuju građani na neposredan način. Mi tako vidimo lokal-patriotizam”, poručio je Kecman.

(SB/banjaluka.net)