Vijesti 03.03.2017.

Sloga gradi društveni dom u zaseoku Milaković kod Potkozarja

ČITANJE: 2 minute

Mještani zaseoka Milakovići u Potkozarju udružili su snage i grade društveni dom u ovom zaseoku kako bi imali mjesto za okupljanje i druženje.

Inicijativu za završetak ovog objekta, čija je izgradnja započeta još devedesetih godina prošlog vijeka, pokrenuo je mjesni odbor Socijalističke partije Potkozarja sa narodnim poslanikom Nedjeljkom Milakovićem na čelu.

– Kao ljudi od akcije, posvećeni izgradnji, krenuli smo u akciju prikupljanja dobrovoljnih priloga kako bismo doveli u funkciju mali društveni dom čija je gradnja počela pred početak Odbrambeno-otadžbinskog rata i stala. S obzirom na dosadašnji odziv mještana, pomenuti prostor od pedesetak kvadrata najvjerovatnije ćemo proširiti, kako bismo ga koristili za okupljanja i druženja u slozi, kako i dolikuje – rekao je Milaković.

On je naveo da su zajedničkim snagama mještani Milakovića sakupili oko 10.000 KM.

– U našem zaseoku trenutno živi oko 200 stanovnika. Narod je zaista složan i trebalo je samo da se javi ideja pa da odlučno krenemo u akciju. Protekle nedjelje nas 36 je bilo u akciji i uspjeli smo da završimo brojne betonske radove na domu. Nabavili smo i stolariju, potrebno je da obnovimo i krov. Akciju smo pokrenuli ugledavši se na način rada otprije 50 godina, kada se dobrovoljnim akcijama i solidarnošću izgrađivalo mnogo toga od domova preko pruga do puteva – napominje Milaković.

Naglasio je da žitelji gradskog područja treba da slijede primjer onih iz seoskog.

– Bilo bi dobro kada bi gradska Skupština donijela odluku po kojoj će zajednice etažnih vlasnika oko svoje zgrade uređivati prostor i kositi travu da se ne baca novac iz budžeta za te namjene, već da ulažemo u infrastrukturu – rekao je Milaković.

Naglasio je da ima dosta onih koji više ne žive u Milakovićima, ali su se javili da doprinesu akciji.

– Da je sloga nešto čime se možemo podičiti svjedoči i činjenica da smo prije dvije godine pokrenuli inicijativu o pomenu i služenju parastosa žrtvama ustaškog zločina na području Ivanjske i Piskavice. Ustaše su pobile 560 civila sa tog područja, a sjećanju na nevino stradale, pored velikog broja mještana, prisustvuje i sami politički vrh – kazao je Milaković.

Vodovod

Nedeljko Milaković rekao je da će se truditi svim silama da bude riješen problem sa vodom u Milakovićima.

– Podnijećemo inicijativu gradonačelniku kako bi bila izgrađena vodovodna mreža i stanovništvo imalo normalno napajanje vodom – rekao je Milaković.

(Glas)