Politika 02.08.2021.

SLUČAJ “BELIVUK”: Vučić najavio da podnosi krivičnu prijavu sam protiv sebe

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić demantovao je da se susretao s Veljkom Belivukom zvanim Velja Nevolja, te da je FBI učestvovao u istrazi ove kriminalne grupe, o čemu je ranije govorio Nebojša Stefanović.

“Želim da čestitam specijalnom tužilaštvu i svima koji su radili na pisanju optužnice za Belivuka, svim pripadnicima policije i BIA-e. Sve što smo radili, gotovo sve s izuzetkom podrške i pomoći kod dokaza, FBI nije radio ništa, to su bile evropske službe. FBI nas je obavijestio za aplikaciju Anon, koju kontroliše CIA. Ne postoji učešće FBI-a u slučaju Belivuk. Ja sam razumio Stefanovića da FBI nije radio na slučaju Belivuk, moguće da je pogriješio i da su novine pogriješile”, rekao je Vučić.

Mjesec ili dva je država mogla pratiti vođe ove kriminalne grupe zahvaljujući herojstvu pripadnika policije i BIA-e, objasnio je on.

Vučić je najavio da će on i Vulin sutra podnijeti krivičnu prijavu sami protiv sebe zbog slučaja “Belivuk”.

On kaže da je spreman ići na poligraf i odgovarati na pitanja da li se ikada vidio s Belivukom i Miljkovićem i da li je ikada ostvarivao bilo kakav kontakt s njima, piše Nedjeljnik.

“Mene je prvo bilo sramota da odgovaram na laži ljudi, da smo se ja i Vulin tajno sastajali u stanu na Zvezdari, kao što smo uradili u slučaju Jovanjica, podnijećemo krivičnu prijavu protiv sebe, spremni smo da odgovaramo i spreman sam da sebe unizim da odem na poligraf, ali se nadam i da će neki drugi otići na poligraf da pričaju o finansijama”, rekao je Vučić.