Vijesti 24.10.2018.

SLUČAJ DAVID DRAGIČEVIĆ Ukinuta odluka o produženju pritvora Alenu Kukiću

ČITANJE: 2 minute

Okružni sud Banjaluka ukinuo je odluku o produženju pritvora Alenu Kukiću (36), osumnjičenom za manipulisanje dokazima u slučaju ubistva Davida Dragičevića, potvrđeno je za Srpskainfo.

U obrazloženju odluke Okružni sud, između ostalog, navodi da rješenje o određivanju pritvora ne sadrži ni postojanje osnovane sumnje da je Kukić izvršio krivično djelo koje mu se stavlja na teret.

Predmet je vraćen Osnovnom sudu u Banjaluci, no umjesto da odmah zakaže ročište Osnovni sud je novo odlučivanje pomjerio za 26. oktobar.

Dragan Stupar, Kukićev advokat, objasnio je da je odluka o pritvoru ukinuta zbog bitnih povreda krivičnog postupka.

– Uopšte nam nije dostavljen spis tužilaštva o produženju pritvora – objasnio je Stupar.

Dodaje kako je začuđujuće i to da je Osnovni sud, umjesto da odmah zakaže ročište, sve pomjerio za petak.

– Alen Kukić je trenutno bez bilo kakvih osnova u pritvoru – dodao je Stupar.

Podsjetimo, Osnovni sud u Banjaluci nedavno je produžio pritvor za još mjesec dana Alenu Kukiću (36), osumnjičenom za manipulisanje dokazima u slučaju ubistva Davida Dragičevića.

Pritvor osumnjičenom produžen je zbog bojazni da će uticati na svjedoke, te sakriti ili uništiti dokaze bitne za krivični postupak.

– Rješenjem ovog suda produžen je pritvor prema Alenu Kukiću iz Banjaluke, osumnjičenom za izvršenje krivičnog djela “pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela”. Pritvor po ovom rješenju može trajati do 18. novembra u 18.10 – navodilo se u odgovoru Osnovnog suda Banjaluka.

Kukić je uhapšen prije mesec dana, a banjalučko Okružno javno tužilaštvo tereti osumnjičenog da je manipulisao snimcima sa objekta „MK“, a koji se nalazi u Ulici Velibora Janjetovića Janje.

U banjalučkom tužilaštvu su ranije naveli da Kukića sumnjiče da je počinio krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela.

Iako je krivično djelo za koje se tereti Kukić jasno precizirano, iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka zvanično još nema informacija, niti je zatraženo određivanje pritvora za izvršioca krivičnog djela ubistva Davida Dragičevića.

(Srpskainfo)