Vijesti 04.05.2018.

SLUČAJ “DRAGIČEVIĆ” Lukač zatražio smjenu službenika Policijske stanice Lauš

ČITANJE: 1 minuta

Ministar policije RS Dragan Lukač zatražio je danas od direktora Policije Darka Ćuluma da preduzme mjere prema službenicima Policijske stanice Lauš koji nisu blagovremeno preduzeli potrebne mjere i radnje u vezi sa prijavom od 18. marta da je nepoznata osoba počinila krađu u Ulici Velibora Janjetovića 11 u Banjaluci.

U saopštenju MUP RS se navodi da je postupajući inspektor, nakon izlaska na lice mjesta, okvalifikovao djelo kao krivično djelo krađa i konstatovao da nema potrebe za vršenjem uviđaja.

-Nakon analize uočeni su propusti u radu na ovom predmetu od postupajućeg inspektora, zamjenika komandira za poslove kriminaliteta i komandira Policijske stanice Lauš koji nisu preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti na vršenju uviđaja i utvrđivanju okolnosti s ciljem rasvjetljavanja ovog krivičnog djela – saopšteno je iz MUP RS.

U saopštenju se dodaje da je u kasnijoj istrazi ovo krivično djelo dovedeno u vezu sa tragično nastradalim Davidom Dragičevićem, ali u vrijeme prijave ova dva slučaja se nisu mogla dovesti u vezu.

-Postojanje odgovornosti, kao i sve okolnosti ovog slučaja utvrdiće unutrašnja kontrola Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske – navodi se u saopštenju.

(Srna)

Oznake: Dragan Lukač