Vijesti 15.03.2017.

Slučaj “Kanada”: Oglasila se direktorka Centra za socijalni rad

ČITANJE: 2 minute

Direktor Centra za socijalni rad Banjaluka Vera Sladojević izjavila je danas da se maloljetni Severin i Svjetlana, koji su nakon usvajanja odvedeni u Kanadu, nalaze u instituciji za odvikavanje od narkotika “Centar za oporavak adolescenata” /Adolescent recovery center/ u Alberti. 

Sladojevićeva je navela da je sinoć kontaktirala sa djecom i da su u dobrom stanju.

Ona je naglasila da su netačni medijski navodi da su djeca bila kidnapovana i da se ne zna gdje se nalaze.

Sladojevićeva je dodala da je u proceduri usvojenja ove djece učestvovao stručni tim Centra, koji je dao saglasnost na usvojenje, te da nikada nikoga nije prisiljavala da mimo svoje volje potpiše određene papire, niti je ikada uzela mito.

“U Centru se radi u interesu maloljetne djece bez ijednog vida zloupotrebe bilo kakvog interesa djece”, rekla je Sladojevićeva na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Ona je istakla da je policija izuzela dokumentaciju o ovom slučaju i da sprovodi postupak, kao i da je u toku postupak prekida usvojenja koji su pokrenuli usvojitelji Mihajlo i Svetlana Blagojević.

Odgovarajući na konstataciju novinara da je usvojitelji optužuju za obmanu prilikom usvojenja djece, Sladojevićeva je rekla da su usvojitelji u potpunosti bili upoznati sa djecom o čemu postoje službene zabilješke i izjave usvojitelja u policiji u periodu od 2014. i 2015. godine.

Upitana da li su djeca bili korisnici narkotika i prije usvojenja, ona je rekla da nije bilo takvih saznanja, niti je bilo kakvih problema u ponašanju djece, što se može provjeriti u policiji u izjavama iz škole, stručnog tima Doma za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja “Rada Vranješević”, ali i njene izjave.

Sladojevićeva je poručila da se ne osjeća odgovornom i da je savjesna i odgovorna osoba.

(Srna)