Vijesti 20.01.2016.

Slučaj respiratori: Klinički centar utvrđuje odgovornost doktorice!

ČITANJE: 1 minuta
Klinicki centar Banja Luka
Univerzitetski klinički centar Republike Srpske pokrenuo je postupak utvrđivanja odgovornosti za koruptivna djela doktorke Vesne Novaković u skladu sa navodima Aleksandre Vesić, majke jednog od pacijenata u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Ukoliko bude utvrđena odgovornost, iz Centra navode da će postupiti u skladu sa važećim propisima.

Iz Univerzitetskog kliničkog centra naglašavaju da se liječenje i tok bolesti ovog pacijenta ne može dovesti u vezu sa incidentom, odnosno pojavom tragova ulja u sistemu za proizvodnju i distribuciju komprimovanog vazduha.

.Univerzitetski klinički centar će, kao i do sada, nastaviti liječenje ovog pacijenta u skladu sa pravilima medicinske struke i profesionalne odgovornosti- saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

Iz Univerzitetskog kliničkog centra ističu da nemaju saglasnost majke pacijenta da javno iznose detalje o njegovom zdravstvenom stanju, što bi bolje razjasnilo ovu situaciju.

Aleksandra Vesić, majka pacijenta u Odjeljenju intenzivne njege Klinike za dječije bolesti, izjavila je za list “Euroblic” da su doktorki Novaković morali platiti da bebu uputi u Beograd, te tvrdi da su respiratori bili pokvareni.

(Agencije)