Vijesti 18.03.2019.

SLUČAJ “SPECIJALCI” Banka ne traži odštetu za ukradeni novac na autoputu

ČITANJE: 1 minuta

Unikredit banka, čiji su novac prema optužnici opljačkali pripadnici specijalne jedinice MUP-a Republike Srpske i njihov saradnik, ne potražuje odštetu jer je sve nadoknadilo osiguravajuće društvo, kazala je u banjalučkom Okružnom sudu republički tužilac Živana Bajić.

U ovom slučaju po treći put sudi se nekadašnjim specijalcima Vladanu Maliću (35), Goranu Parašu (30) i Aleksandru Popoviću (32) te njihovom saradniku Olegu Bandi (33).

Tužilac je na nastavku suđenja optuženima Sudu predala više materijalnih dokaza, među kojima i više dokuemnata kojima se potvrđuje da je “Kroacija osiguranje” namirila štetu Zagrebačkoj banci te da Unukredit banka ne traži nadoknadu opljačkanog novca.

Branilac optuženih Jadranka Ivanović istakla je da se u ovom slučaju ne zna čiji je novac opljačkan i da nema dokaza koji ukazuju ko je vlasnik novca.

– Polisa osiguranja na osnovu kojom je osiguran transport novca zaključena je nakon pljačke u oktorbru 2015. godine. Koferi u kojima je prevožen novac nisu evidentirani, ne vidi se njihov broj -kazala je Ivanovićeva.

Optužene terete da su 22. septembra 2015. godine na autoputu Banjaluka – Gradiška napali kolonu vozila agencije “Sektor Sekjuriti”, koja je u Zagreb prevozila novac Unikredit banke i oteli im novac. Malić, Paraš, Popović i Banda do sada su dva puta osuđivani u Okružnom sudu Banjaluka. Obje presude ukinuo je Vrhovni sud RS, a posljednjom presudom bili su osuđeni na 40 godina zatvora.

(Srpskainfo)