Vijesti 04.04.2018.

SLUČAJ “ZALJUBLJENI FILOZOF” Timotić priznao napad na svjedoka i inspektora

ČITANJE: 1 minuta

Haker Predrag Timotić koji je uhapšen u decembru 2015. godine u tajnoj akciji američkog FBI i MUP RS zbog hakerskih napada, priznao je napad na svjedoka i policijskog inspektora ipred sjedišta MUP Republike Srpske u Banjaluci u julu 2016. godine, saznaje srpskainfo.com.

Timotić, inače nezaposleni profesor filozofije, u hakerskim napadima, u kojima se predstavljao kao „Zaljubljeni filozof“, je stranim firmama prvo blokirao pristup računarskoj mreži i podacima, a zatim iznuđivao novac.

Timotić je priznao da je 5. jula ove godine prvo locirao preko mobilnog telefona svoju poznanicu Aleksandru M, a kada se uvjerio da je ona u zgradi MUP RS otišao je pred sjedište MUP u namjeri da je sačeka i obračuna se s njom. Aleksandra M. je oko 16 sati izašla iz zgrade, ali u pratnji Bojana S, inspektora MUP RS.

Timotića nije spriječilo to što je svjedok, inače njegova poznanica, bila u društvu inspektora, te se zatrčao prema njima i kukavički ih napao s leđa.

Nakon što je odgurnuo inspektora, Timotić je ženu zgrabio za ruku urlajući: „Šta ćeš ti ovdje i u kom si svojstvu došla!“

Napadnuta Aleksandra M. prije napada dala je izjavu u postupku koji se protiv Timotića vodi zbog hakerskih napada na strane firme u kojima je iznudio veću sumu novca.

– Aleksandra M. je na svoje ime otvorila račun na „Netteleru“  (onlajn banka, op.aut.) a koji je Timotić koristio za izvlačenje novca nakon hakerskih napada – objasnio je ranije izvor iz istrage.

Zahvaljujući brzoj reakciji inspektora, Timotić je savladan i uhapšen.

(Srpskainfo)