Vijesti 17.04.2016.

Slušaj domaće na Banj brdu

ČITANJE: 3 minute
banj brdo revitalizacija
U okviru društveno odgovornog projekta „Revitalizacija Banj brda“ danas je održano druženje u prirodi sa novinarima na izletištu Trešnjik u Banjaluci, gdje su prisutni predstavnici medija imali priliku da vide kako se odvijaju radovi, te kako omiljeno izletište banjalučana dobija novo ruho. Bila je ovo i jedinstvena prilika da se kolege novinari druže i zajedno doručkuju u prirodi.  

Svi sugrađani koji u narednom periodu posjete Banj brdo i Trešnjik, imaće priliku da vide novi parkovni mobilijar, anti – vandal kante za otpad, klupe i stolove na izletištu Trešnjik i Rajnarevom vrelu, kao i putokaze i info table, u koje je značajna sredstva uložila kompanija Molson Coors.

Realizacijom ovih aktivnosti Banj brdo će dobiti još ljepši izgled, na koji će banjalučani i svi ljubitelji prirode biti ponosni.

Vladimir Rosić, regionalni Trade Marketing Manager za RS, kompanije Molson Coors istakao je da je društvena odgovornost i zaštita životne sredine uvijek u fokusu rada ove kompanije. „Kompanija se trudi da prepozna prave vrijednosti u okruženju, potrebe građana, te da podržava aktivnosti i događaje koji su značajni za grad i za mlade. Molson Coors, kao društveno odgovorna kompanija redovno izdvaja sredstva, kako bi u zajednici ostavila što pozitivniji trag i doprinijela održivom razvoju, te zaštiti životne sredine u kojoj svi živimo i radimo“, dodao je Rosić.

Ovaj društveno odgovorni projekat samo je jedan u nizu, koji kompanija Molson Coors realizuje tokom godine, u okviru saradnje sa Turističkom organizacijom Banja Luka i gradom Banja Luka.

„Cilj  projekta je nastavak ulaganja u lokalnu zajednicu s ciljem unapređenja kvaliteta života ljudi, a ovaj put na mjestu koje je izuzetno drago i važno svim građanima Banja Luke. Pozivam sve da obiđu ovaj fantastičan prostor za rekreaciju“, istakao je Ostoja Barašin, direktor Turističke organizacije Banjaluka. Dodao je da je važno da se banjalučani odgovorno odnose prema prirodi i čuvaju resurse koji su im omogućeni.

Projekat „Revitalizacija Banj brda“ će biti krunisan veoma značajnim događajem koji će biti poklon svim građanima u okviru obilježavanja Dana Grada. Cjelodnevni događaj „Budi dio prirode, slušaj domaće“ će se održati u subotu 23. aprila, 2016. godine, na Banj brdu. Događaj obuhvata bogat program za sve starosne uzraste, sa različitim sadržajima za sve posjetioce (škole sporta za djecu u prirodi, fitness programi, koncerti brojnih banjalučkih muzičara kao i interaktivni sadržaji).  Posjetioce očekuje 12 sati odlične zabave u prirodi.

Petar Topalović, frontmen i osnivač benda Sopot istakao je kako je posebno ponosan što postoji podrška domaćim muzičkim snagama i što banjalučka muzička scena živi. „Drago mi je da kao predstavnik muzičke scene u ovom gradu mogu izraziti svoje zadovoljstvo zbog organizacije ovakvog jednog događaja. Kompanija Molson Coors je već godinama podrška domaćoj i regionalnoj muzici. Bend Sopot proslavlja ove godine deset godina postojanja i ovo je idealna prilika da obradujemo i poklonike naše muzike. Ovo će biti i jedinstvena prilika da se družimo i sa drugim kolegama muzičarima,“ dodao je Topalović

„Podrškom događaja „Budi dio prirode, slušaj domaće“, šaljemo snažnu poruku da svi trebamo čuvati prirodu, razvijati lokalnu zajednicu, promovisati zdrave stilove živote i podržati domaću muzičku scenu. Izuzetno nam je drago što smo dio ove pozitivne društveno odgovorne akcije, koja doprinosi unapređenju životne sredine, kulture, umjetnosti i sporta grada Banjaluke“, poručuju iz Play Team-a koji je organizator ovog jednistvenog događaja.

Za sve posjetioce biće organizovan prevoz, a u slučaju lošeg vremena čitav događaj će biti pomjeren.

Više informacija svi posjetioci mogu pronaći na Facebook event-u „Budi dio prirode – slušaj domaće“.

(PromoTim)