Vijesti 14.09.2017.

Služba porodične medicine: Pokrenuta istraga o tome ko je u obući stao na novu stolicu

ČITANJE: 1 minuta

U Službi porodične medicine Banjaluka u toku je velika istraga, koja je obuhvatila sve ambulante na području grada, ako je suditi prema informaciji koju smo upravo dobili.

Naime, „EuroBlicu“ je dostavljen kopirani mejl koji je glavna medicinska sestra Službe porodične medicine banjalučkog Doma zdravlja poslala svim ambulantama sa porukom koja je šokirala sve zaposlene, a posebno medicinske sestre, koje se žale da je ovo samo jedan u nizu mobinga prema njima od strane nadležnih.

Izvor iz banjalučkog Doma zdravlja objasnio je da su sve ambulante prije tri dana dobile mejl glavne medicinske sestre sa zahtjevom da se medicinske sestre „pod hitno izjasne“ ko se tokom dežurstva u Poliklinici usudio da u obući stane na novu stolicu?!

U mejlu se od medicinskih sestara hitno traži da obavijeste glavnu medicinsku sestru i o tome sačine izjave!

Od Krupe na Vrbasu, preko Srpskih Toplica, Lauša, Starčevice, Obilićeva, Nove varoši, Lazareva, Motika, Mišinog hana i Potkozarja, tačnije 32 ambulante bi, ako je suditi prema naslovu „hitno“, trebale odmah ostaviti svoj posao i brigu o pacijentima, te se posvetiti traženju Pepeljuge.

Da nije smiješno bilo bi žalosno, a svakako je da bi nadležni, poput glavne medicinske sestre, trebali da vode više računa o tome kako smanjiti ogromne gužve i na koji način pružiti bolju uslugu pacijentima.

(Euro Blic)