Vijesti 20.12.2018.

Službenica Vlade RS osumnjičena za pronevjeru 64.000 KM

ČITANJE: 1 minuta

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj protiv banjalučanke M.G. koja je osumnjičena za četrnaest krivičnih djela, između ostalog i za pronevjeru 64.000 KM.

Šest krivičnih djela za “Falsifikovanje ili uništavanje službene isprave”, šest krivičnih djela “Obmana pri dobijanju kredita ili drugih pogodnosti” i krivična djela “Zloupotreba položaja odgovornog lica” i “Navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja” .

“M.G. se sumnjiči da je u vremenskom periodu od 2015. do jula 2018. godine, obavljajući poslove službenika za obračun ličnih primanja i naknada, u jednom od ministarstava Vlade Republike Srpske, prilikom unošenja podataka u računarsku aplikaciju za obračun plata, nakon završene kontrole ispravno obračunate plate, vršila korekciju kod obračuna svoje plate. Osumnjičena je u aplikaciji u dijelu ‘dodatak na platu’ unosila mimo zakonskog propisa različite novčane iznose za svaki mjesec, kao i korekciju svog utvrđenog koeficijenta, čime je protivpravno ostvarila imovinsku korist u iznosu od oko 64.400,00 KM”, navedeno je u saopštenju PU Banjaluka.

Takođe, M.G. se sumnjiči da je u vremenu od 2016.-2018. godine godine prilikom podnošenja zahtjeva za kredit kod mikrokreditnog društva i banaka iz Banjaluke, dostavljala falsifikovane platne liste o ostvarenom primanjima, te dovela u zabludu službenike da odobre kredit u ukupnom iznosu od oko 145.000 KM.

“Nezavisne” nezvanično saznaju da je riječ o Mileni Grujić, radnici u Ministarstvu rada i boračko invalidske zaštite RS.

(Nezavisne)