Biznis 25.12.2015.

Smartfoni sve više mijenjaju način na koji putujemo

ČITANJE: 1 minuta
TELEFON
Istraživanje koje je nedavno sprovela kompanija Sequence iz San Franciska pokazalo je da se ljudi prilikom putovanja sve više oslanjaju na mobilne uređaje.

Kompanija je sprovela anketu sa ciljem da sazna nešto više o prazničnim navikama ispitanika, između ostalog i kako nove mobilne tehnologije utiču na putovanje.

Trećina ispitanika izjavila je da bi se bez smartfona najvjerovatnije izgubila, a 46 odsto navodi da se tokom putovanja na željenu destinaciju oslanja na aplikacione servise internet mapa.

Nešto više od polovine ispitanika šalje poruke svojoj porodici i prijateljima prilikom polijetanja aviona i po povratku u zemlju, dok 30 odsto koristi aplikacije kako bi provjerilo vrijeme polijetanja aviona ili polaska voza.

Da bi pojednostavile proces ukrcavanja u avion, mnoge aviokompanije omogućavaju uslugu digitalnog ukrcavanja (uključujući i ukrcavanje prtljaga) koja se vrši putem određenih aplikacija ili imejla na smartfonima. Za opvu opciju opredjeljuje se 25 odsto ljudi, pokazali su rezultati ankete.

(B92)