SMIJENJENI SAVANOVIĆ I KALABIĆ Ilinčić novi direktor Željeznica RS

Nadzorni odbor Željeznica RS smijenio je Dragana Savanović sa mjesta direktora, te na njegovo mjesto imenovao Zorana Ilinčića, izvršnog direktora za poslove infrastrukture u ŽRS.

Ilinčić će ovu dužnost obavljati do 23. novembra, za kada je zakazana redovna sjednica Nadzornog odbora ŽRS.

Ratko Đuričić, predsjednik Nadzornog odbora Željeznica Republike Srpske rekao je da je procjena, da procesi na Željeznici ne idu željenim tokom.

“Moramo ići sa novim ljudima i idejama. Smatramo da je potrebna nova energija,” rekao je Đuričić.

Dodao je da ŽRS imaju velike gubitke i da oni kao Nadzorni odbor smatraju da sa novim snagama treba se ubrzaju procesi.

Smijenjen i Kalabić 

Drago Kalabić smijenjen je sa funkcije rukovodioca radne jedinice “Elektrokrajine” u Prnjavoru.

Kalabić je i poslanik SNSD-a  u Narodnoj skupštini RS je samo jedan u nizu funkcionera koji su smijenjeni u institucijama i javnim preduzećima u zadnje vrijeme u Republici Srpskoj.

Kalabić je rekao da je za smjenu čuo od medija, i da ne zna da li je to tačno, kao ni šta bi mogli biti razlozi za smjenu. Rekao je da nije bilo nikakvih naznaka da bi se tako nešto moglo desiti.

(Nezavisne)

SELESDONIO ABESO OJONO: Jedva čekam da zaigram za Borac

Posljednja dva mjeseca sa prvotimcima Borca redovno trenira dvadesetogodišnji fudbaler iz Ekvatorijalne Gvineje Selesdonio Abeso Ojono, a na Gradskom stadionu najavljuju da će u predstojećoj zimskoj pauzi sa njim biti potpisan profesionalni ugovor.

Banja Luka pokreće kampanju za vakcinaciju djece

Grad Banja Luka pokrenuće iduće godine promotivnu kampanju s ciljem podizanja svijesti sugrađana za obaveznu vakcinaciju djece, u nastojanju da se poveća obuhvat i na taj način spriječi izbijanje davno iskorijenjenih bolesti, odlučeno je na današnjoj sjednici gradskog Štaba za vanredne situacije.