Vijesti 25.02.2021.

SMJENA U “ŠUMAMA SRPSKE” Sretko Stanković umjesto Kerezovićeve na čelu šumskog gazdinstva ’’Oštrelj – Drinić’’

ČITANJE: 2 minute

Uprava Javnog preduzeća ’’Šume Republike Srpske’’ smijenila je Daliborku Kerezović sa pozicije v.d. direktora Šumskog gazdinstva ’’Oštrelj – Drinić’’, te na njeno mjesto imenovala inženjera šumarstva a, koji je kadar SNSD.

Iz uprave JP ’’Šume Republike Srpske’’ poručili su da je razlog smjene brojni propusti u radu Kerezovićeve, zbog kojih se protiv nje vodi više istraga u banjalučkom Okružnom tužilaštvu, a da je ona trenutno raspoređena na mjesto referenta u ŠG ’’Vrbanja ’’ Kotor Varoš.

Zbog brojnih zloupotreba u radu, na adresu Uprave JP ’’Šume Republike Srpske’’ nedavno je stigla i peticija u kojoj su vlasnici pilana i izvođači radova u revirima ŠG ’’Oštrelj – Drinić’’ zatražili da Kerezovićeva bude smijenjena. Zahtjev za njenu smjenu potpisalo je i 65 radnika tog gazdinstva.

“Poznato je da svaku firmu u kojoj se Kerezovićeva pojavi čeka crna sudbina, jer se radi o osobi koja je potpuno nesposobna i nekompetentna. Nama je jasno da je njen dolazak u Drinić bio plod raznih političkih potkusurivanja Nenada Nešića, čiji je ona kadar bila, ali nam nije jasno zašto niko iz institucija Republike Srpske do sada nije reagovao”, navedeno je u pismu radnika ŠG ’’Oštrelj – Drnić’’.

Podsjećamo, Kerezovićeva je 2018. godine smijenjena sa funkcije direktora ŠG ’’Vrbanja’’ Kotor Varoš, nakon što ju je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik otvoreno optužio da je na opštim izborima, koji su održani te godine, otvoreno radila za kandidate opozicije Mladena Ivanića i Vukotu Govedaricu. Ipak, ključni razlog za njenu smjenu tada bila je dubioza od oko 400.000 KM u koju je dovela to preduzeće.

Kerezovićeva je bila predsjednica DNS-a Kotor Varoš i kandidat za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske u izbornoj jedinici 3, kao dio ekipe okupljene oko Milana Radovića. Nakon smjene, kao Radovićev kadar, izabrana za potpredsjednika banjalučkog Regionalnog odbora DNS-a, a potom je na inistiranje Nenada Nešića i uz ogromno protivljenje SNSD-a, imenovana za v.d. direktora šumskog gazdinstva u Driniću.

Da bi sačuvala tu poziciju nakon odlaska DNS-a u opoziciju, Kerezovićeva okreće leđa Nešiću i priklanja se SNSD-u, a nakon što ne nailazi na dobrodošlicu ni u ovoj partiji, priključuje se Darku Banjcu i novoformiranoj Narodnoj partiji Srpske.

(N.Sp)