Politika 27.10.2016.

Smjene u banjalučkom SDS-u: Babić i Dabarčić ostali bez funkcija

ČITANJE: 3 minute

Generalni sekretar SDS-a Vlado Babić i savjetnica za medije Jelena Dabarčić smijenjeni su sa dosadašnjih funkcija. Kako saznaje portal banjaluka.net, čistka u ovoj stranci u Banjaluci tek je počela!

Novoizabrani predsjednik najveće opozicione stranke u Srpskoj Vukota Govedarica počeo je sa promjenom kadrova, a prvi na udaru našli su se ljudi iz Banjaluke, u kojoj ova stranka već tradicionalno ostvaruje loš rezultat.

– Za sada su smijeneni Babić i Dabarčić ali prema pouzdanim informacijama čistka tek predstoji u našem gradu. Što se ovog dvojca tiče vjerujte da je odluka o njihovoj smjeni široko pozdravljena u stranci. Babić je pravio velike probleme i spletke većini članstva, a za Dabarčićevu i njen odnos sa ljudima ne treba trošiti riječi. Mislim da i vi novinari dobro znate o čemu pričam – rekao je za portal „banjaluka.net“ jedan od odlično obavještenih izvora iz GO SDS Banjaluka.

Naš sagovornik dodaje da se očekuje da će naredni potezi novog rukovodstva biti smjena predsjednika stranke u Banjaluci Predraga Vulina i raspuštanje gradskog odbora.

predrag_vulin

– Vulin, iako je kao nosilac liste obezbjedio odbornički mandat u Skupštini Grada, nema čemu da se nada. U dva navrata je vodio stranku u našem gradu i oba puta ostvario katastrofalan rezultat. Da stvar bude interesantnija on nedavno završene lokalne izbore nije vidio kao poraz jer je u odnosu na 2012. osvojeno nekih par stotina glasova više. Izgleda da je zaboravio da smo prije dvije godine imali 20 hiljada glasova, da smo tek peta stranka, iza ubjedljivog SNSD-a koji je uzeo preko 30 hiljada glasova, ali i NDP-a, novog lidera opozicije u gradu, te DNS-a i SP-a. Pa i novoformirana Ujedinjena Srpska Nenada Stevandića uspjela je uzeti dva mandata, a SDS je stao na tri mandata i manje od 9 hiljada glasova – navodi naš sagovornik.

U jučerašnjoj izjavi za medije Vulin je naglasio da je spreman da snosi odgovornost.

– Tu smo svi spremni da pričamo o svojoj odgovornosti i svi znamo da smo odogovorni. Od Banjaluke se puno očekivalo u ovoj vlasti. Svi smo svjesni da rast rejtinga SDS-a na nivou RS-a i te kako zavisi od Banjaluke gdje smo mi već dugo godina opozicija – rekao je Vulin.

Prema saznanjima portala „banjaluka.net“ promjene u Banjaluci veoma lako bi se mogle završiti i razlazom stranke sa dugogodišnjim visokim funkcionerom i trostrukim kandidatom za predsjednika RS Ognjenom Tadićem, imajući u vidu da su Babić i Vulin za koje se smatra da su pod njegovom direktnom kontrolom.

ognjen tadic

Tadić, koji je nedavno dao ostavku na sve stranačke funkcije, potpredsjednika stranke i predsjednika Regionalnog odbora za izbornu jedinicu tri, te čana Gradskog odbora Banjaluka, u pismu čalnovima Glavnog odbora stranke poslao je pismo u kojem se, između ostalog, usprotivio smjeni dojučerašnjeg lidera Mladena Bosića i preuzimanje stranke od strane Govedarice, te naglasio da se u SDS-u sprema puč, što je demantovao i sam Bosić.

(banjaluka.net)