Vijesti 23.03.2016.

Snijeg na putevima: Na Borju popriječen šleper!

ČITANJE: 4 minute
snijeg4
Snijeg jutros otežava saobraćaj na više putnih pravaca u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, a preko planinskog prevoja Borje na dionici Teslić-Kotor Varoš mogu saobraćati samo putnička vozila jer se na putu popriječio šleper, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Osim preko Borja, saobraćaj je usporen na području Mliništa na putnom pravcu Mrkonjić Grad-Glamoč, preko Rogoja na putu Foča-Sarajevo, preko Han Pogleda na putu Vlasenica-Han Pijesak.

Zbog snijega saobraćaj je otežan i na području Kneževa, te na putnim pravcima Jezero-Ključ, Milići-Skelani i Šekovići-Kaštelj.

U Federaciji BiH snijeg otežava saobraćaj na putevima Ključ-Bosanski Petrovac-Bihać, Bosanski Petrovac-Drvar, Bugojno-Kupres-Livno, Bugojno-Novi Travnik i Olovo-Kladanj.

Ekipe putnih službi intervenišu tamo gdje je neophodno, tako da su svi putni pravci prohodni.

Na putevima gdje ima raskvašenog i ugaženog snijega na kolovozu obavezna je upotreba zimske opreme i maksimalno oprezna vožnja.

Iz AMS vozačima skreću pažnju da se na velikom broju putnih pravaca zadržala veća količine vode na kolovozu, te da posebnu pažnju obrate na pješake koji se kreću pored puta.

Zbog ugaženog snijega na kolovozu, jutros se saobraća usporeno na dionicama u višim planinskim predjelima. Na ostalim putevima u FBiH saobraća se po pretežno mokrom kolovozu. Zbog novih padavina učestali su odroni zemlje ili kamenja, pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Molimo za vožnju prilagođenu uslovima na putu i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme obavezno za sve kategorije vozila.

Odroni su učestali na putnim pravcima Karanovac-Kneževo-Ugar, Karanovac-Crna Rijeka-Mrkonjić Grad, Rogolji-Mliništa, Jezero-Novo Selo, Sastavci-Ustiprača, Višegrad-Vardište, Brodar-Rudo, Vlasenica-Han Pijesak, Dobro Polje-Miljevina-Brod na Drini, Gacko-Tjentište, Bihać-Bosanska Krupa, Prozor-Jablanica, Sarajevo-Foča i Crna Rijeka-Jajce.

Na magistralnom putu Derventa-Srbac, u mjestu Dubočac, voda je oštetila dio kolovoza, pa se saobraćaj na tom dijelu odvija jednom trakom.

Kraći zastoji mogući su na putevima na kojima se izvode radovi. Saobraćaj je na tim dionicama regulisan privremenom signalizacijom.

Zbog radova na izgradnji pružnog prelaza na magistralnom putu Novi Grad-Prijedor, na dionici Dragotinja-Prijedor, dolaziće do izmjene režima odvijanja saobraćaja. Predviđeno je da radovi traju do 13. maja.

Na magistralnom putu Nova Topla-Klašnice jedan do 1. septembra izmijenjen je režim saobraćaja zbog izgradnje vijadukta preko ovog putnog pravca radi izgradnje dionice autoputa Banjaluka-Prnjavor.

Saobraćaj će se na ovoj dionici odvijati u oba smjera, a u periodu od 1. maja do 30. juna svakodnevno će biti obustavaljan četiri puta u periodu od 23.00 časa uveče do 5.00 časova ujutro. Obustava saobraćaja maksimalno će trajati pola časa.

Zbog izgradnje auto-puta Banjaluka-Doboj izmijenjen je režim vožnje u naseobini Lišnja na dionici magistralnog puta Klašnice jedan-Prnjavor, te na dionicama Šešlije-Johovac i Johovac-Rudanka. Zbog izgradnje vijadukta na auto-putu saobraćaj će privremeno biti obustavljen na regionalnom putu Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na području distrikta zbog izgradnje obilaznice oko Brčkog. Izmjene saobraćaja na snazi su na magistralnom putu Brčko-Bijeljina u naselju Gredice i na dionici Brčko-Lončari u naselju Gorice.

Jednom trakom vozila saobraćaju na regionalnom putu Ukrina-Vijaka u mjestu Vijačani zbog sanacije kolovoza, kao i na putnom pravcu Karanovac-Mitrovići na mjestu klizišta.

Preko mosta u mjestu Dragalovci, na regionalnom putu Vijaka dva-Razboj, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi pet tona, a visina tri i po metra.

Na regionalnom putu Bratunac tri-Drinjača ostaje na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase veće od tri i po tone i autobuse klase M3, dok se zabrana ne odnosi autobuse prevoznika Holding “Drinaturs”.

Zabrana se više ne odnosi ni na teretna vozila koja će vršiti transport drvnih sortimenata ovim regionalnim putem, od Poloma do Drinjače. U periodu do 1. aprila transport će se izvoditi u odjelu jedan “Kravica Polom”, od 1. juna do 1. avgusta u odjelu 100 “Križevica”, a od 1. oktobra do 31. decembra u odjelima šest, sedam i osam “Kravica Polom.

I dalje je na snazi zabrana saobraćaja na magistralnom putu od mjesta Brod na Drini do Šćepan Polja, na granici sa Crnom Gorom za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Zbog deminiranja na dionici regionalnog puta Zeleni Jadar-Milići, u mjestu Zeleni Jadar, od 8.00 do 16.00 časova radnim danima dolazi do povremenih obustava saobraćaja u trajanju od pola sata.

U Federaciji BiH do kraćih zastoja zbog radova dolazi na putnim pravcima Jajce-Banjaluka, Tuzla-Šićki Brod, Potoci-Mostar i Čapljina-Doljani.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

(Agencije)