Sport 17.01.2017.

Snijeg nije spriječio trening Borčevih atletičara

ČITANJE: 1 minuta

Kada je neko borac, onda ne razmišlja o vremenskim neprilikama. Snijegom prekriven, Gradski stadion u Banjaluci, nije odvratio atletičarke “Borce” od redovnog treninga.

Trener Nebojša Matijević, latio se lopate, čisti atletsku stazu i kroz šalu kaže: dobro dođe i malo vježbe u ovim hladnim danima. Ipak, nakon što šalu i lopatu stavimo na stranu, u ovom klubu priznaju da nemaju drugog izbora.

“Mi smo sada u fazi kada radimo baznu pripremu koja je i najvažnija za čitavu sezonu, a ova predstojeća je izuzetno bogata. Snijeg je dosta velik, a jedan od načina je da se što bolje pripremimo je ,pored treninag, i čišćenje snijega. Ovi mladi sportisti koji su uporni, nađu način kako da dođu i odrade svoj trening”, rekao je trener AK “Borac” Nebojša Matijević.

Taman nam snijeg dobro dođe da stvorimo privid priprema na planini, opet će pomalo kroz šalu, a više kroz zbilju. Valja ponoviti sve one dobre rezultate iz prošle godine, a bilo ih je, hvale se atletičarke “Borca” u kratkim pauzama tokom treninga. Otopiće se snijeg, ali ne i forma na kojoj sada radimo, uglas kažu Nikolija Stanivuković i Ena Jahić.

Nikolija će uskoro i put Sjedinjenih Američkih Država, gdje će nastaviti školovanje i karijeru, pa bi tako narednu zimu trebalo da dočeka na treningu u nešto toplijim uslovima. Ili bar bez snijega preko gležnja na atletskoj stazi. Dok tamo ne ode, svaka pomoć je dobrodošla, pa je i novinarski bilo, uz olovku latiti se lopate. Dok neko ne nađe neko bolje rješenje za neke nove zime.

(ATV)