Region 16.01.2023.

Snijeg zatvorio brojne puteve u Sloveniji, haos i u Hrvatskoj

ČITANJE: 1 minuta

Veliki dio Slovenije noćas su zahvatile obilne snježne padavine koje su uzrokovale probleme u saobraćaju. Zbog snijega i proklizavanja kamiona zatvoreni su primorski auto-put i dio ljubljanske obilaznice. Na mnogim slovenačkim putevima snijeg se zadržao na kolovozu, piše N1 Slovenija.

Promjena vremena stigla je i u Hrvatsku, a narednu sedmicu obilježiće kiša i snijeg.

Zbog saobraćajne nesreće na auto-putu A4  vozi se uz ograničenje brzine, saobraćajna nesreća je i na auto-putu između čvora Oštrovica i čvora Vrata u smjeru Zagreba.

Na putevima u unutrašnjosti vozi se otežano i usporeno zbog ponegdje jakih pljuskova kiše i vode na kolovozu.

Zimski su uslovi i saobraćaj je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama u Gorskom kotaru. Vozačima se savjetuje da brzinu i način vožnje prilagode uslovima na putevima, pripaze na bezbjednu udaljenost između vozila i ne kreću na put bez zimske opreme. Zbog puknuća cijevi na Jadranskoj magistrali (DC8) u Sumpetru kod Omiša vozi se jednim trakom, naizmjenično.

Izdata upozorenja

Za danas se za veći dio Hrvatske najavljuje pretežno oblačno, mjestimično s kišom, na Jadranu i pljuskovima s grmljavinom, a u Gorskom kotaru i snijegom uz stvaranje snježnog pokrivača. Susnježice i snijega lokalno će u prvom dijelu dana biti i u nizinama centralneHrvatske. Padavine će mjestimično biti obilne.

N.M.