Magazin 18.07.2020.

SNIMANJE POČINJE U AVGUSTU: Dragan Bjelogrlić u ulozi Hadži Trifuna u “Nečistoj krvi”, potraga za Sofkom i Koštanom

ČITANJE: 2 minute

 Hadži Trifuna, tragičnog junaka Bore Stankovića u seriji “Nečista krv” i filmu “Hadžijino zvono” imaće priliku sa glumi popularni sprski glumac Dragan Bjelogrlić

Po scenariju Voje Nanovića i u režiji Milutina Petrovića i Gorana Stankovića, film “Hadžijino zvono” i serija “Nečista krv” snimaće se u Ripnju od sredine avgusta, a planirano je da cijeli proces traje 84 dana.

Nanović je pripovjetke, drame i romane čuvenog srpskog pisca Borisava Bore Stankovića povezao u razgranatu porodičnu sagu, koja obuhvata period od 40 godina. Prve tri od deset epizoda biće izmontirane i u igrani film, koji će biti fokusiran na život Hadži Trifuna, dede čuvene Sofke iz “Nečiste krvi”, s Bjelogrlićem u glavnoj ulozi, piše Kurir.

Radnja filma prati Trifuna, bogatog predvodnika hrišćanske manjine u devetnaestovijekovnom Vranju, koji, pokušavajući da očuva svoje bogatstvo i moć, pokreće niz događaja koji će izazvati užasne posljedice po njegovu porodicu.

Film “Hadžijino zvono”, kako su najavili autori, govori o propasti stare srpske gazdinske porodice kroz koju paralelno pratimo slabljenje osmanske imperije i stvaranje mlade srpske kneževine, piše Telegraf.rs

Godina je 1850. Na granici nove srpske države Hadži Trifun, prvi gazda vranjanskog kraja, nakon uvrede muselima namesnika Džafer-bega, reši da naruči njegovo ubistvo od vođe arnautskog fisa Kolja kako bi sprečio šire sukobe. Kolj mu za tu uslugu traži Tašanu, snaju njegovog pokojnog najstarijeg sina. Hadži-Trifun pokuša to da izbegne, ali poklekne pred pritiskom i pretnjama, pa intrigom namami Tašanu kod Kolja.

Serija “Nečista krv” obuhvata priču o Hadži Trifunu, ali se bavi i njegovim naslednicima – Trifunovim sinom efendi Mitom i unukom Sofkom, piše Telegraf.rs

Agencija “Pajper” je pet meseci radila opsežan kasting i glumačka podjela se još drži u tajnosti. Uloge Sofke i Koštane će dobiti, vrlo vjerovatno, neafirmisane glumice. Najavljeno je da će se, pored renomiranih srpskih glumaca, ispred kamera naći i njihove kolege iz Albanije, Grčke, Turske, kao i sasvim nova lica srpskog i regionalnog glumišta… Očekuje se da će film “Hadžijino zvono” i serija “Nečista krv” pred publiku stići tokom 2021. godine, prenosi Telegraf.rs.

(N.S/ Banjaluka.net)