SNJEŽAN SLAVNIĆ, NOVI DIREKTOR: Institut za urbanizam RS mogao bi da pozitivno posluje

Institut za urbanizam, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske mogao bi pozitivno da posluje kada bi radio u punom kapacitetu i bio oslobođen dijela balasta koji ga sada opterećuje, izjavio je danas Srni vršilac dužnosti direktora ove ustanove Snježan Slavnić.

“Obaveze po raznim osnovama kao što su reprogrami za kredite, obaveze po osnovu poreza i doprinosa prema radnicima, kamate i ostalo su oko 4,5 miliona KM. Naša potraživanja iznose oko 750.000 KM s tim da su realizacije u mjesecima sa sadašnjim zaposlenim solidne i kreću se u optimističkim iznosima”, naveo je Slavnić.

On je naglasio da će problemi biti rješavani u saradnji sa Ministarstvom za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srpske, te da očekuje pozitivne pomake uz obostrane aktivnosti koje je neophodno realizovati da bi ova ustanova nastavila sa radom.

“Moja, kao i želja zaposlenih jeste da Institut ostane reprezentativna, krovna ustanova u vezi sa kontrolom materijala, konstrukcija i svega drugog. Nadam se da će se uz napore mnogih faktora doći do rješenja”, rekao je Slavnić.

U “Službenom glasniku” juče je obavljena odluka Vlade Srpske o razrješenju bivšeg direktora Stevana Jovanovića i Slavnićevom imenovanju za vršioca dužnosti direktora.

Radnici ove ustanove ljetos su održali štrajk upozorenja zbog teške situacije u ovom kolektivu, kao i neisplaćenih više plata i doprinosa koji više godina nisu uplaćivani, a podnijeli su i krivičnu prijavu protiv bivšeg direktora Jovanovića i članova Uprave zbog sumnje da su zloupotrijebili službeni položaj.

(Srna)

NEZADOVOLJSTVO SE ŠIRI: I Željko Dubravac, predsjednik RO DNS-a Banjaluka, protiv Aćimovića

Predsjednik Regionalnog odbora Demokratskog narodnog saveza Banjaluka Željko Dubravac smatra da je prijedlog Predsjedništva ove stranke da Draško Aćimović bude ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH krajnje neozbiljan i pridružuje se zahtjevima Darka Banjca, Nenada Nešića i Slavka Gligorića da se razmotri ime drugog kandidata, saznaje opcija.net u vrhu banjalučkog odbora

ALTERNATIVA: DNS razmatra mogućnost da umjesto Aćimovića kandiduje Jokića

Dragan Jokić iz Srpca mogao bi biti novi kandidat DNS za ministra u Savjetu ministara BiH, saznaje ATV. Jokić je Crnogorac, i trebao bi biti kandidat umjesto Draška Aćimovića, koji se izjašnjava kao Italijan, a oko čijeg se imenovanja digla prava bura. Naime, zbog kandidovanja Aćimovića za ministra od devet predsjednika regija u DNS-u, šest

Produžen pritvor osumnjičenom za ubistvo Slaviše Krunića

Vrhovni sud Republike Srpske produžio je pritvor Benediju Đukanoviću iz Banjaluke, koji je jedan od osumnjičenih za ubistvo banjalučkog biznismena Slaviše Krunića i člana njegovog obezbjeđenja Žarka Pavlovića, potvrđeno je Srni u ovom sudu. “Rješenjem Vrhovnog suda produžen je pritvor Benediju Đukanoviću za još jedan mjesec i prema ovom rješenju pritvor može trajati do 12.

ANJA LJUBOJEVIĆ (SNSD) O SNIMCIMA SA PLAŽE: Ne stidim se svog tijela, zašto me nisu snimili kako krečim?

Anja Ljubojević, član Gradskog odbora SNSD-a i diplomirani politikolog, našla se ovih dana u središtu medijske pažnje, nakon što je jedan portal, naklonjen PDP-u, objavio seksistički tekst „Mlada SNSD-ovka voli pokazivati tijelo“, garniran privatnim fotografijama sa ljetovanja. Vrlo brzo, sporni tekst je uklonjen sa portala, a Ljubojevićki podrška, čini se, stiže sa svih strana, dobrim

Amelie Lens na narednom Sea Star festivalu!

I dalje se priča o epskom partiju za desetine hiljada techno fanova koje su na prošlom Sea Star festivalu dočekali Nina Kraviz i Sven Väth, a već se sprema novi, još veći rave u laguni Stella Maris 22. i 23. maja iduće godine! Nakon što je pokorila sve najveće svjetske festivalske pozornice i rasprodala gotovo