Snježan Slavnić novi direktor Instituta za urbanizam RS umjesto Stevana Jovanovića

Snježan Slavnić novi je direktor Instituta za urbanizam, građevinarstvo i ekologiju RS, nakon što je smjenjen Stevan Jovanović.

Upravi kriminalističke policije MUP-a RS podnesena je krivična prijava protiv Stevana Jovanovića, direktora Instituta za urbanizam, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, te članova Upravnog odbora te javne ustanove, potvrđeno je “Nezavisnim” iz MUP-a RS.

Problemi u Institutu isplivali su na površinu ljetos kada su radnici održali štrajk upozorenja jer im uprava duguje sedam plata, a doprinosi im nisu uplaćeni već nekoliko godina.

Sindikalna organizacija Instituta podnijela je u oktobru krivičnu prijavu protiv rukovodstva te ustanove zbog zloupotreba službenog položaja, saopšteno je tada iz Sindikata.

Prijava je podnesena protiv Stevana Jovanovića, tadašnjeg direktora ustanove, te članova Upravnog odbora Bojana Popovića, Branka Sladojevića i Bore Mandića.

“Činjenica je da su svojim rukovođenjem pokušali da dovedu ovu ustanovu pred likvidaciju radeći na svoju ruku, a pritom nisu sarađivali s nadležnim ministarstvom”, saopštili su.

Kako tvrde u Sindikalnoj organizaciji, prijavljeni rukovodioci su radnicima slali neistinite finansijske izvještaje, a iste su takođe slali i prema nadležnom ministarstvu.

“Pored svih napora Vlade i resornog ministarstva da Institut opstane kao javna ustanova, direktor i Upravni odbor ne sprovode njihove odluke i namjerno dalje rade na uništavanu Instituta”, naglasili su.

(Capital.ba)

DOMAĆA PREDUZEĆA SE BRZO PRILAGODILA: Poslove iz kancelarije preselili na onlajn platforme

Pero Ćorić, direktor Privredne komore RS rekao je da su se domaća preduzeća da bi opstala u jeku epidemije virusa korona morala  veoma brzo prilagoditi i dogovaranje poslova iz kancelarija i sa sajmova preseliti na onlajn platforme, čime su se za korak približili digitalnoj transformaciji, koja je neminovna. Ćorić je naglasio da je domaća privreda

Petrićevac dobija vrtić sa stotinu mjesta

Tender za opremanje prvog vrtića na Petrićevcu, u kojem će biti omogućen boravak za više od sto mališana, privodi se kraju. Trenutno su u toku zidarski i radovi na unutrašnjim hidroinstalacijama. Ovih dana, trebalo bi da bude ugrađena i spoljašnja bravarija na objektu budućeg vrtića. Kako bi vrtić po izgradnji bio pušten u funkciju, proveden

SELAK: Na izborima očekujemo istorijski rezultat

Goran Selak, predsjednik Socijalističke partije Srpske rekao je da postoje šanse da da će nazivu partije dodati njihov izborni slogan koji će uskoro predstaviti javnosti. On je komentarišući odluku CIK BiH da zabrani SPS da pod tim imenom nastupi na lokalnim izborima u BiH, jer se zove slično kao Socijalistička partija Petra Đokića, što bi

Stiže treće “pauk” vozilo

“Pauk” služba grada Banjaluka bi već u septembru trebalo da bude bogatija za novo vozilo, potvrdio je za “Nezavisne” Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve. “Tender je prošao, potpisan je ugovor, a rok za nabavku vozila je 60 dana. Ako sve prođe bez problema, novo vozilo dobijamo za dva mjeseca”, kazao je Sandić.

RAJČEVIĆ: Kampanja SNSD-a će postaviti nove standarde političke komunikacije

Šef Glavnog izbornog štaba SNSD-a Srđan Rajčević rekao je da će kampanja ove stranke za predstojeće izbore biti prepoznatljiva, te da će postaviti nove standarde političke komunikacije, ne samo za 2020. nego i za 2022. godinu. Rajčević je objasnio da će, uzimajući u obzir trenutnu epidemiološku situaciju i nemogućnost procjene kakav će biti njen uticaj