Snježan Slavnić novi direktor Instituta za urbanizam RS umjesto Stevana Jovanovića

Snježan Slavnić novi je direktor Instituta za urbanizam, građevinarstvo i ekologiju RS, nakon što je smjenjen Stevan Jovanović.

Upravi kriminalističke policije MUP-a RS podnesena je krivična prijava protiv Stevana Jovanovića, direktora Instituta za urbanizam, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, te članova Upravnog odbora te javne ustanove, potvrđeno je “Nezavisnim” iz MUP-a RS.

Problemi u Institutu isplivali su na površinu ljetos kada su radnici održali štrajk upozorenja jer im uprava duguje sedam plata, a doprinosi im nisu uplaćeni već nekoliko godina.

Sindikalna organizacija Instituta podnijela je u oktobru krivičnu prijavu protiv rukovodstva te ustanove zbog zloupotreba službenog položaja, saopšteno je tada iz Sindikata.

Prijava je podnesena protiv Stevana Jovanovića, tadašnjeg direktora ustanove, te članova Upravnog odbora Bojana Popovića, Branka Sladojevića i Bore Mandića.

“Činjenica je da su svojim rukovođenjem pokušali da dovedu ovu ustanovu pred likvidaciju radeći na svoju ruku, a pritom nisu sarađivali s nadležnim ministarstvom”, saopštili su.

Kako tvrde u Sindikalnoj organizaciji, prijavljeni rukovodioci su radnicima slali neistinite finansijske izvještaje, a iste su takođe slali i prema nadležnom ministarstvu.

“Pored svih napora Vlade i resornog ministarstva da Institut opstane kao javna ustanova, direktor i Upravni odbor ne sprovode njihove odluke i namjerno dalje rade na uništavanu Instituta”, naglasili su.

(Capital.ba)

NEZADOVOLJSTVO SE ŠIRI: I Željko Dubravac, predsjednik RO DNS-a Banjaluka, protiv Aćimovića

Predsjednik Regionalnog odbora Demokratskog narodnog saveza Banjaluka Željko Dubravac smatra da je prijedlog Predsjedništva ove stranke da Draško Aćimović bude ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH krajnje neozbiljan i pridružuje se zahtjevima Darka Banjca, Nenada Nešića i Slavka Gligorića da se razmotri ime drugog kandidata, saznaje opcija.net u vrhu banjalučkog odbora

ALTERNATIVA: DNS razmatra mogućnost da umjesto Aćimovića kandiduje Jokića

Dragan Jokić iz Srpca mogao bi biti novi kandidat DNS za ministra u Savjetu ministara BiH, saznaje ATV. Jokić je Crnogorac, i trebao bi biti kandidat umjesto Draška Aćimovića, koji se izjašnjava kao Italijan, a oko čijeg se imenovanja digla prava bura. Naime, zbog kandidovanja Aćimovića za ministra od devet predsjednika regija u DNS-u, šest

Produžen pritvor osumnjičenom za ubistvo Slaviše Krunića

Vrhovni sud Republike Srpske produžio je pritvor Benediju Đukanoviću iz Banjaluke, koji je jedan od osumnjičenih za ubistvo banjalučkog biznismena Slaviše Krunića i člana njegovog obezbjeđenja Žarka Pavlovića, potvrđeno je Srni u ovom sudu. “Rješenjem Vrhovnog suda produžen je pritvor Benediju Đukanoviću za još jedan mjesec i prema ovom rješenju pritvor može trajati do 12.

ANJA LJUBOJEVIĆ (SNSD) O SNIMCIMA SA PLAŽE: Ne stidim se svog tijela, zašto me nisu snimili kako krečim?

Anja Ljubojević, član Gradskog odbora SNSD-a i diplomirani politikolog, našla se ovih dana u središtu medijske pažnje, nakon što je jedan portal, naklonjen PDP-u, objavio seksistički tekst „Mlada SNSD-ovka voli pokazivati tijelo“, garniran privatnim fotografijama sa ljetovanja. Vrlo brzo, sporni tekst je uklonjen sa portala, a Ljubojevićki podrška, čini se, stiže sa svih strana, dobrim

Amelie Lens na narednom Sea Star festivalu!

I dalje se priča o epskom partiju za desetine hiljada techno fanova koje su na prošlom Sea Star festivalu dočekali Nina Kraviz i Sven Väth, a već se sprema novi, još veći rave u laguni Stella Maris 22. i 23. maja iduće godine! Nakon što je pokorila sve najveće svjetske festivalske pozornice i rasprodala gotovo