Vijesti 04.06.2021.

SNJEŽANA NOVAKOVIĆ BURSAĆ: Po nalogu Gradske uprave, odsječena i svjetiljka iznad dječjeg igrališta

ČITANJE: 1 minuta

Zbog provođenja „mjera štednje“ električne energije, po nalogu Gradske uprave Grada Banja Luka, radnici firme koja održava javnu rasvjetu su odsjekli po jednu svjetiljku sa bandera u određenim ulicama, između ostalih i svjetiljku koja se nalazi tik iznad jednog dječijeg igrališta, objavila je Snježana Novaković Bursać, predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu PS BiH, na društvenim mrežama.

– Da li je moguće da neko donosi ovakve odluke, da tvrdi da je to u redu, da se baš tako treba štediti i uvoditi red!? Jesam za mjere štednje, za provođenje zakona i zaštitu javnog dobra u svakom pogledu, ali – zar smo stvarno dotle došli da štedimo na rasvjeti iznad igrališta – dodala je Novaković Bursać, a svoje tvrdnje ilustrovala fotografijama i videom.

– Električna energija u javnoj rasvjeti se štedi uvođenjem “led-sijalica”. Mogla se i odvrnuti sijalica ako je baš moralo, ako nema para za nova rasvjetna tijela, ali testerom sjeći dijelove bandera sa rasvjetnim tijelima u svrhu štednje je nezabilježena praksa. Da patentiramo – pita ironično na kraju Snježana Novaković Bursać.

(SB)