Politika 29.04.2016.

SNS: Podnijećemo krivične prijave protiv opozicionih lidera

ČITANJE: 1 minuta
Aleksandar-Martinovic SNS
Srpska napredna stranka (SNS) podnijeće krivične prijave protiv lidera nekoliko opozicionih stranaka zbog pokušaja manipulacije izbornim procesom, najavio je danas funkcioner SNS-a Aleksandar Martinović.

Martinović je naveo da će prijave “zbog manipulisanja izbornim procesom, nezapamćenog pritiska na Republičku izbornu komisiju (RIK) i pokušaja da se na silu uđe u parlament” biti podnesene protiv lidera Demokratske stranke, Demokratske stranke Srbije, te pokreta Dveri i “Dosta je bilo”.

“Nezabilježeno je da predsjednik jedne političke opcije koja je učestvovala na izborima sa galerije posmatra sjednicu RIK-a, na šta nije imao pravo, ali mu je iz političke kurtoazije to omogućeno, i da nakon saopštavanja rezultata počne da vrijeđa najpogrdnijim riječima predsjednika RIK-a i direktora Republičkog zavoda za statistiku”, rekao je Martinović.

Martinović je konferenciji za novinare ocijenio da je koalicija DSS-Dveri sama kriva što je osvojila samo 4,99 odsto glasova, prema do sada obrađenom izbornom materijalu.

(Agencije)