Politika 22.05.2024.

SNSD Banjaluka optužuje Stanivukovića: Ucrtao neboder na mjestu gdje je predviđen vrtić

ČITANJE: 1 minuta

Draško Stanivuković umjesto vrtića pravi zgrade na zemljištu koje je za Banjalučane zelena oaza u centru grada i sa svojim saradnicima ostvaruje brutalan profit, kažu iz Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka.

“Na atraktivnoj lokaciji gdje je Stanivuković ucrtao neboder od 11 spratova trebalo je da bude izgrađen vrtić, ali oni su odlučili da profitiraju i otmu djeci osmijeh, a mnogim porodicama priliku za dodatne smještajne kapacitete u vrtićima”, navode oni.

Kako su istakli, oni traže vrtiće za djecu, a oni nam nude zgrade.

“Mi želimo zelenilo i prostore za igru, a oni nam daju beton i nebodere. Gdje je tu interes građana, gdje je tu budućnost Banjaluke? To zemljište pripada Banjalučanima, a ovo je tipičan primjer kako funkcioniše kriminalna organizacija. Banjalučani su bijesni i neće dozvoliti da se grad pretvori u betonsku džunglu bez mjesta za naše najmlađe. Mi biramo djecu, oni kvadrate. Ali naše djece nema bez prostora za njihovo odrastanje i razvoj”, saopštili su.

Banjaluka, kako dodaju, ne smije da bude mjesto gdje će Stanivuković da pravi svoje privatne kombinacije nego grad u kome će svi Banjalučani da žive pristojno.

“Stanivukoviću, kada ti je dosta?”, pitaju na kraju.