Politika 06.11.2020.

SNSD BORIK: Mi sprečavamo epidemiju, Stanivuković širi virus pozivajući narod na okupljanja

ČITANJE: 1 minuta

Gradski odbor SNSD-a u Banjaluci – Rejon 1 Borik I, prepoznao je porast u širenju pandemije COVID 19 i po ko zna koji put pokazao opredjeljenje da pomogne svojim sugrađanima, poručila je ova organizaciona jedinica unutar SNSD-a.

Njihovo saopštenje prenosimo u cijelosti:

“Ovaj put smo to iskazali organizujući besplatne preglede i testiranja u saradnji sa društveno odgovornom kompanijom. Ista je obezbedila da svi zainteresovani urade besplatno serološke testove – da bi zaštitili naše najstarije sugrađane i spriječili dalji rast oboljelih i zaraženih virusom COVID 19.

Nažalost, dokle ide svirepost i pohlepa tako mladog Draška Stanivukovića u pokušaju blaćenja da se pokušava pogaziti sve što je humano. Mi sprečavamo širenje pandemije COVID 19 i pomažemo svim našim sugrađanima, dok on i njegovi lideri šire virus COVID 19 pozivajući narod na okupljanje i nepoštujući preporuke Republičkog štaba za vanredne situacije Republike Srpske.

Pozivamo naše najstarije sugrađane 65 – plus, da se jave radi rađenja serološkog testa na COVID 19”, zaključuju u Rejonu 1 Borik I u Gradskom odboru SNSD-a Banjaluka.

UKC RS: Mi radimo PCR-testiranja, SNSD-ovo je serološko

Povodom netačne informacije objavljene na BN portalu da u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske nema testova, a da ih besplatno dijele u kancelariji SNSD-a ističemo da je UKC RS snabdjeven dovoljnim količinama istih, te da se danas radi testiranje za 274 pacijenta.

Kako smo obaviješteni, pomenuto testiranje koje je organizovala kancelarija SNSD-a je serološko i donacija je jedne privatne laboratorije, a ne radi se o PCR testiranju koje se radi u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, saopšteno je iz UKC-a RS.

(Banjaluka.net)