Politika 03.12.2021.

SNSD: Borili smo se osam mjeseci i pobijedili, zdravstvo dobilo novac, tako će biti i sa porodiljama

ČITANJE: 1 minuta

Klub odbornika SNSD u Skupštini grada Banjaluka saopštio je da do daljeg neće učestvovati u skupštinskim zasjedanjima sve dok Gradska uprava ne počne uvažavati elementarne demokratske standarde i zakone Republike Srpske.

Klub odbornika SNSD insistira da se sprovedu odluke koje je u demokratskoj proceduri izglasala gradska skupština, kao što je da se porodiljama isplati puna jednokratna naknada u iznosu od 500 KM.

– Izbjegavanje izvršenja ove Odluke u potpunosti ili njeno parcijalno sprovođenje znači derogiranje i nepriznavanje Skupštine, zakona i Ustava Republike Srpske – smatraju u ovom klubu.

Odbornici SNSD u banjalučkoj skupštini pozivaju porodilje iz Banjaluke da na temelju Odluke koja je prihvaćena u Skupštini grada na osnovu prijedloga i amandmana banjalučkog SNSD, podnesu zahtjev u Skupštinu grada za isplatu jednokratne podrške u iznosu od 500 KM.

– Gradski odbor SNSD odlučan je da pruži dodatnu pravnu podršku našim sugrađankama koje su ostvarile pravo na jednokratnu pomoć time što su postale majke tokom 2021. godine – navodi se u saopštenju.

Iz Kluba odbornika SNSD pozvali su porodilje da dođu u pravnu službu Kluba u Ulici Jovana Dučića u Banjaluci od osam do 16.00 časova, gdje će im biti pružena sva pravna podrška kako bi realizovale svoje pravo koje su za njih izborili odbornici SNSD.

– Naša poruka javnosti, gradonačelniku Banjaluke Drašku Stanivukoviću i gradskoj administraciji je jasna – borili smo se osam mjeseci i na kraju pobijedili u slučaju isplate podrške zdravstvenim radnicima, tako će biti i sa porodiljama – navodi se u saopštenju.

(Srna/SB)

Oznake: SNSD Banjaluka