Politika 02.09.2016.

SNSD, DNS i SP očekuje pobjedu Radojičića i koalicije u Banjaluci

ČITANJE: 2 minute

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da će nakon lokalnih izbora ova politička partija sa DNS-om i SP-om formirati vlast u Banjaluci i da će pobijediti njihov kandidat za gradonačelnika Igor Radojičić.

“SNSD, DNS i SP do sada su učinili sve da Banjaluka postane razvijen i uređen grad. Nastavićemo politiku kontinuiteta, odnosno razvoja ovog grada u svakom smislu”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci, nakon što su lijepljenjem plakata SNSD, DNS i SP počeli izborne aktivnosti.

On je istakao da je Radojičić najbolji kandidat kojeg ima SNSD.

“Zahvalan sam DNS-u i SP-u što su podržali Radojičića. Želimo da se Banjaluka dodatno razvija i vjerujemo u sposobnost našeg kandidata za gradonačelnika, jer je odgovoran i ozbiljan”, kaže Dodik.

Radojičić očekuje da će SNSD, DNS i SP pobijediti na predstojećim lokalnim izborima i formirati stabilnu vlast u Banjaluci.

“Želimo da Banjaluka nastavi putem razvoja, kao što je bilo do sada. Nakon što osvojimo vlast u ovom gradu prioritet će mi biti nova sistematizacija u gradskoj upravi, priprema budžeta za narednu godinu, a nakon toga reorganizacija lokalnog sektora, realizacija važnih projekata, rješavanje problema Toplane, izgradnja vrtića…”, rekao je Radojičić.

Potpredsjednik Gradskog odbora DNS-a Banjaluka Budimir Balaban naglasio je da će građani Banjaluke, nakon lokalnih izbora, dobiti vlast koja će voditi računa o građanima i realizovati važne projekte za razvoj grada.

Predsjednik Gradskog odbora SP-a Banjaluka Radenko Komljenović kaže da će koalicioni partneri usaglašavati programske aktivnosti da bi ovaj grad nastavio putem razvoja.

Amidžić: Na Banjaluku gledati kao na domaćinstvo

Srdjan Amidzic SNSD

Banjaluci je neophodno restrukturiranje dugova i budžeta kako bi grad stao na zdrave noge, a nakon čega će se otvoriti prostor da se rješavaju potrebe i problemi građana, smatra Srđan Amidžić, docent na Ekonomskom fakultetu u Banjaluci, koji je i nosilac liste SNSD-a.

Kako kaže, na finansije grada treba gledati kao na finansije domaćinstva.

– Grad trenutno ima oko 30 kredita, a 85 odsto njih je od strane domaćih kreditora. Tu se izdvajaju četiri domaće banke. S njima treba razgovarati o reprogramu dugova, ali u okviru postojećeg zaduženja uz nižu kamatnu stopu. Tu se javlja prostor po osnovu kojeg će se moći izaći u susret građanima. Treba voditi računa i da postoji uravnotežena prihodovna i rashodovna strana budžeta. Tek kad se vidi koliko novca ima, može se ići u infrastrukturne projekte – kazao je Amidžić.

(nezavisne.com)