Politika 15.11.2019.

SNSD I HDZ U MOSTARU: Čović vjeruje u skoro formiranje vlasti, Dodik skeptičan zbog “zezatora iz Sarajeva”

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik i predsjednik HDZ-a Dragan Čović istakli su da postoji dobra saradnja i potpuno razumijevanje između ove dvije stranke o svim pitanjima od značaja za BiH.

Nakon današnjeg sastanka delegacija SNSD-a i HDZ-a u Mostaru, Dodik je na konferenciji za novinare rekao da se ove dvije stranke dogovaraju u kontinuitetu, ali da je za sve u BiH potrebna i treća strana.

“Volio bih da sam optimista kao Čovića, ali ‘zezatori’ iz Sarajeva mi to onemogućavaju”, naglasio je Dodik. On je izrazio uvjerenje da će se ponovoi sastati za 15 dana kada će pokušati da završe sve u vezi sa formiranjem vlasti.

Čović je naglasio da između SNSD-a i HDU-a nema nikakvih problema, da postoji razumijevanje i saradnja.

“Vjerujem da ćemo veoma brzo biti u prilici da uskoro sve finalizujemo”, naglasio je Čović.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović vjeruje da će vrlo brzo doći do formiranja Savjeta ministara i deblokade rada Parlamentarne skupštine BiH.

“Vjerujem da ćemo vrlo brzo biti u prilici da napravimo ovaj iskorak da imamo Savjet ministara, a time i Parlamentarnu skupštinu u punom kapacitetu”, rekao je Čović novinarima nakon današnjeg sastanka u Mostaru sa predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom.

Čović je istakao da je krajnje vrijeme da se uspostavi Savjet ministara, te da počne funkcionisati normalno.

“Čini mi se da više nismo daleko od toga”, naglasio je Čović i dodao da je zadovoljan današnjim razgovorom sa delegacijom SNSD-a na čelu sa liderom ove stranke Miloradom Dodikom.

Kada je riječ o saradnji HDZ-a BiH i SNSD-a, Čović je rekao je ona vrlo dobra.

“Dogovorili smo da ovaj naš intenzitet prenesemo na sve nivoe i organizacije kako bi se otklonili problemi u pojedinim područjima”, rekao je Čović.

(Srna)