Politika 19.09.2017.

SNSD ima 37% podrške građana u RS a SDS 14%

ČITANJE: 2 minute

SNSD je sa 37 odsto podrške i dalje najjača politička stranka u Republici Srpskoj pokazuje istraživanje koje je početkom septembra uradila agencija IPSOS ADRIA na uzorku od 1100 ispitanih, saznaje srpskainfo.

Slijedi SDS sa 14 odsto podrške dok DNS i PDP imaju po 10 odsto podrške građana u Republici Srpskoj, dok SPRS ima četiri odsto a slijede Ujedinjena Srpska i NDP koji imaju po imaju dva odsto podrške.

Zanimljivo je da Nezavisni blok – Pokret za Evropu Senada Šepića i Sadika Ahmetovića imaju podršku tri odsto ispitanih a koalicija Domovina koju predvodi SDA 2,5 odsto. HDZ BiH i SRS RS imaju po jedan odsto, sve ostale stranke imaju oko 4,5 odsto a nije se izjasnilo devet odsto ispitanih.

Kad su u pitanju rezultati za Federaciju BiH, takođe na uzorku od 1100 ispitanih, najjača stranka je SDA sa 19 odsto podrške, slijede HDZ BiH sa 12 odsto, dok SDP i SBB imaju po 13 odsto podrške ispitanih. Slijedi ih Nezavisni blok – Pokret za Evropu sa 10 odsto podrške. Demokratski front DF ima četiri odsto, Stranka za BiH tri odsto, neodlučenih je oko 22 odsto dok sve ostale stranke imaju oko 4 odsto podrške birača.

U Banjaluci kao i na nivou RS SNSD je daleko najjača stranka sa 41 odsto podrške, slijede PDP i DNS sa po 13 odsto podrške dok Ujedinjena Srpska ima šest odsto podrške. NDP ima četiri odsto podrške ispitanih, dok se SDS nalazi na skromnih tri odsto kao i SPRS.

Nezavisni Blok – pokret za Evropu podržava dva odsto ispitanih a koaliciju Domovina tek jedan odsto, dok je nesto manje od 15 odsto neodlučenih.

Zanimljivi su rezultati i iz Prijedora gdje je dominantan i dalje DNS sa 31 odsto podrške ispitanih građana, a slijedi SNSD sa 23 odsto, SDS sa 12 odsto, SDA i SDP-DF imaju po sedam odsto, PDP šest odsto a Nezavisni blok -Pokret za Evropu pet odsto podrške ispitanih građana.

(srpskainfo.com)