Politika 06.03.2019.

SNSD: Miličeviću nebitan Teslić, važnije mu da preuzme SDS uz pomoć Darka Babalja i Sarajlija

ČITANJE: 3 minute

Opštinski odbor SNSD-a Teslić smatra da teslićki SDS i načelnik te opštine Milan Miličević lažnim optužbama za izbornu krađu u procesu opoziva načelnika žele da SNSD izgubi kredibilitet kod naroda.

– Cilj Miličevića i SDS-a nije bio samo poraz SNSD-a Teslić, već i prikazivanje izborne krađe kojom bi ova stranka izgubila kredibilitet kod naroda – saopšteno je iz teslićkog SNSD-a.

U saopštenju se navodi da “Miličević i SDS zajedno sa Darkom Babaljem, Marinkom Božovićem i drugim funkcionerima SDS-a iz Sarajeva nastoje da učvrste svoj položaj u vrhu SDS-a, zaboravljajući na stanovnike Teslića”.

Iz SNSD-a upozoravaju da su od aktivista SDS-a u Tesliću dobili informaciju da će se danas oko 13.00 časova ispred zgrade u kojoj je smještena Komisija za sprovođenje postupka opoziva načelnika opštine okupiti oko hiljadu pristalica ove političke partije, kao i znatan dio predstavnika nevladinog sektora, medija iz regiona i međunarodnih organizacija.

SNSD zahtijeva da se danas prilikom otvaranja spornih vreća sa glasačkim listićima, otvore i vreće iz Kamenice A, Kamenice B, Osivice i Žarkovine, jer imaju saznanja da su tu načinjene nepravilnosti na štetu SNSD-a Teslić.

– Na primjer, od naših posmatrača smo dobili podatke da smo u Kamenici A dobili 78 glasova za opoziv, dok je na zapisniku koji je priložen Komisije naznačeno svega 10. Takođe, u Žarkovini raspolažemo informacijom da smo ostvarili 59 glasova, dok je Komisiji dostavljen zapisnik sa oko 30 glasova manje nego što je navedeno u rezultatima koje je objavio SDS – navodi se u saopštenju.

Iz SNSD-a kažu da je, prema podacima koji su dostavili njihovi posmatrači, za opoziv načelnika glasalo 38,55 odsto stanovnika ili 6.269, dok je protiv opoziva bilo 61,45 odsto ili 9.992.

– Svjesni da je dolazak Darka Babalja sa stotinu aktivista SDS-a iz Sarajeva bio uvod za navedene događaje, nismo objavljivali rezultate sve dok se nismo uvjerili šta je pravi cilj – navodi sa u saopštenju.

Iz SNSD-a najavljuju da će ova stranke podnijeti prijave protiv svih koji su prekršili zakon na biračkim mjestima, u biračkim odborima i Komisiji za sprovođenje postupka opoziva načelnika opštine Teslić.

Danas bi trebalo da bude prebrojan birački materijal iz četiri sporna biračka odbora za sprovođenje postupka opoziva načelnika opštine Teslić.

Stanovnici Teslića izjašnjavali su se u nedjelju, 3. marta, o opozivu načelnika opštine, a pravo glasa imala su 44.033 birača.

Protiv opoziva načelnika opštine Teslića Milana Miličevića glasalo je 64,32 odsto birača ili 9.436 od ukupno 44.033, pokazuju podaci sa 64 obrađena redovna biračka mjesta od ukupno 68.

Za opoziv je glasalo 37,94 odsto birača ili 5.566, jučerašnji su podaci Komisije za sprovođenje postupka opoziva načelnika opštine.

Odbornici u Skupštini opštine Teslić donijeli su 31. januara odluku o opozivu načelnika ove opštine, a kao datum za neposredno izjašnjavanje stanovnika o tome tajnim glasanjem određen je 3. mart.

(Srna)