Politika 21.09.2015.

SNSD: Opozicija zbog kukavičluka želi da omalovaži podršku referendumu

ČITANJE: 1 minuta
SNSD najoštrije osuđuje pokušaj opozicije da omalovaži uspješnu posjetu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika Austriji, kao i podršku koju je dobio za održavanje referenduma u Srpskoj o nezakonitom sudu i tužilaštvu BiH.

Iz SNSD-a ističu da je sasvim jasno da opozicija, zbog svog kukavičluka i sve ozbiljnijeg pada rejtinga, želi omalovažiti svaku podršku za održavanje referenduma, a posebno kada ona dolazi iz inostranstva.

“Rijetki su oni koji se hvale svojim neznanjem, poput predstavnika opozicije u Republici Srpskoj, a koji tvrde da se predsjednik Dodik nije sreo sa predsjednikom austrijskog parlamenta, već sa, kako kažu, trećim potpredsjednikom. Da išta znaju, znali bi da austrijski parlament uopšte nema potpredsjednike, već ima tri predsjednika koja se biraju iz tri najbrojnije parlamentarne stranke, a koji imaju identične nadležnosti”, ističe se u saopštenju SNSD-a.

SNSD izražava punu podršku aktivnostima predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika na obezbjeđivanju podrške za održavanje referenduma, kao i na naporima da dođe do unapređenja privredne saradnje između Srpske i Austrije.

(Agencije)