Politika 15.09.2021.

SNSD organizovao defile povodom Dana srpskog jedinstva (FOTO/VIDEO)

ČITANJE: 1 minuta

Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) organizovao je danas u Banjaluci, povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, svečani defile koji je krenuo ispred zgrade Vlade Republike Srpske do Trga Krajine.

Defileu su se pridružili predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka Vlado Đajić, kao i ostali funkcioneri i koalicioni partneri.

Učesnici defilea nosili su zastavu Republike Srpske koja je duga 80 metara.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka Vlado Đajić poručio je danas, povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, da će Republika Srpska zaštititi srpski narod i da neće dozvoliti nikome da ga ugnjetava.

– Mi ne želimo nikome loše i ne radimo ni protiv jednog drugog naroda. Želimo svima dobro i da živimo u miru, a istovremeno želimo da niko ne ugnjetava srpski narod i po cijenu svega nećemo to dozvoliti – rekao je Đajić novinarima na Trgu Krajine, nakon svečanog defilea organizovanog povodom obilježavanja Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

On je naveo da je Narodna skupština Republike Srpske danas usvojila Zakon o zaštiti, očuvanju i upotrebi jezika srpskog naroda i ćiriličnog pisma.

Republika Srpska i Srbija zajednički proslavljaju praznik srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave 15. septembra, na dan kada su srpske i savezničke jedinice u Prvom svjetskom ratu probile Solunski front.

(SB)

Oznake: SNSD