Vijesti 30.12.2018.

SNSD osudio sprečavanje koncerta u Banjaluci

ČITANJE: 1 minuta

SNSD osuđuje večerašnji vandalski čin uništavanja opreme i sprečavanje održavanja koncerta Harisa Džinovića povodom proslave novogodišnjih praznika u Banjaluci.

“Poštujemo prava svakoga na izražavanje svog političkog i svakog drugog stava u skladu sa zakonom, ali ne možemo da razumijemo i prihvatimo da neko pod plaštom borbe za svoja prava ugrožava prava drugih”, saopšteno je iz SNSD-a.

Iz SNSD-a naglašavaju da se postavlja i pitanje kome je u interesu da onemogući zaradu banjalučkim ugostiteljima, taksistima, turističkim radnicima i drugima koji svoje porodice prehranjuju zarađujući novac od pružanja usluga turistima koji su u Banjaluku došli zbog koncerta.

SNSD traži od svih nadležnih organa da spriječe svaku dalju mogućnost terora koji većina građana trpi od manjine, a političke partije i učesnike u političkom životu pozivaju da prestanu zloupotrebljavati tragediju jedne porodice u svrhu političke promocije.

“Nadamo se da ovakve nemile scene više nećemo viđati na ulicama Republike Srpske i da će svi građani Srpske predstojeće praznike provesti u miru i radosti”, ističe se u saopštenju iz SNSD-a.