Politika 16.08.2020.

SNSD POVEĆAO PODRŠKU JAVNOSTI PRED IZBORE Dodik: Siguran sam u pobjedu

ČITANJE: 2 minute

Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da je ova politička partija povećala podršku javnosti pred lokalne izbore u BiH, na šta ukazuju posljednje ankete.

“Posljednja anketa koja je sprovedena među građanima kaže da SNSD dobro stoji. Očekujemo još veću podršku u svim opštinama u Republici Srpskoj”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Od SNSD-a u Banjaluci, koji predvodi kandidat ove stranke za gradonačelnika Banjaluke Igor Radojičić, Dodik očekuje pobjedu.

“Radojičić je kao gradonačelnik Banjaluke u posljednjih nekoliko godina pokazao kako se radi, a SNSD je ostavio veliki pečat u razvoju grada i prigradskih naselja”, dodao je Dodik.

On je istakao da na području Banjaluke asfaltirano više od 1.000 seoskih i prigradskih puteva među kojima je i Manjača.

“Imamo odličnog kandidata za gradonačelnika i siguran sam u pobjedu”, istakao je Dodik.

Govoreći o srpskoj listi u Mostaru za izbore u ovom gradu, Dodik je rekao da je važno što je pokazano jedinstvo i očekuje da od četiri srpska mjesta, dobiju dva, što bi bila odlučujuća prevaga u izboru vlasti.

“Treba da budu izabrani autentični Srbi, a ne konvertiti koji su na listama hrvatskih i bošnjačkih političkih partija”, zaključio je Dodik.

Dodik: Republika Srpska ne blokira evropsku pomoć

Republika Srpska nije odgovorna što BiH nije dobila 250 miliona evra evropske pomoći za rješavanje posljedica epidemije virusa korona, izjavio je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

– Taj novac pripada i Republici Srpskoj. Međutim, ako su mislili da sve treba centralizovati, onda to ne dolazi u obzir – rekao je Dodik novinarima.

On je istakao da Republika Srpska ne prihvata da se putem centralizacije dodjeljuje pomoć već je ukazao da postoje pravila koja treba da se poštuju.

– Vjerujem da ćemo dobiti sredstva EU, a Republika Srpska mora da bude vidljiva u svemu. Laž je da BiH dobija sredstva ili kredit i da ih vraća, jer je poznato da entiteti vraćaju novac i šta ima neko da pregovara u ime Republike Srpske – rekao je Dodik.

(Srna)