Politika 30.09.2015.

SNSD: Savez za promjene provodi bosansku politiku

ČITANJE: 2 minute
snsd-sjednica2
Predsjedništvo Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) konstatovalo je da je u donošenju odluka na nivou BiH od opštih izbora do danas u 24 slučaja došlo do prekida prakse očuvanja pozicije Republike Srpske.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je novinarima u Banjaluci da je na današnjoj sjednici Predsjedništva SNSD-a konstatovano i da predstavnici iz Republike Srpske u organima na nivou BiH ne predstavljaju organe Republike Srpske, a time ni Republiku Srpsku.

“Zatražili smo i da informacija koja je o tome napisana i koja evidentira sve pojedinačne slučajeve, bude dostavljena Narodnoj skupštini Republike Srpske”, rekao je Dodik.

On je istakao da će poslanički Klub SNSD-a inicirati održavanje posebne sjednice i donošenje zaključaka o zaštiti interesa Republike Srpske, što uključuje i ocjenu rada svakog predstavnika iz Srpske pojedinačno u organima BiH.

Dodik je rekao da se godinama uspijevalo čuvati poziciju Srpske u organima BiH, dok je Savez za promjene za samo nekoliko mjeseci uspio da podrži i donese niz štetnih odluka po Srpsku.

On je naglasio da u priči o prenosu nadležnosti nema govora o strahu, kako to tvrdi Srpska demokratska stranka (SDS), već o odgovornosti prema Srpskoj.

Dodik: Ne plašim se ni žešćih igrača od SDS-a

“Oni su krenuli putem izgradnje Bosne kao države. Oni provode bosansku politiku na štetu onoga što je interes Republike Srpske i mi imamo strah od takvog neodgovornog ponašanja pojedinaca koji tamo sjede i ne predstavljaju Srpsku, jer za njih nisu ni važni stavovi parlamenta i Vlade”, istakao je Dodik.

On je dodao da se lično ne plaši ni “žešćih igrača” od SDS-a, jer je bio u poziciji da mu prijete i oni koji “imaju stvarnu moć da prijete”, a da je ono što govori SDS najobičnije “laprdanje”.

(Agencije)

Oznake: Milorad Dodik