Politika 15.09.2021.

SNSD simboličnim akcijama obilježio Dan srpskog jedinstva na više mjesta u Srpskoj

ČITANJE: 1 minuta

SNSD je Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave obilježio na više mjesta u Republici Srpskoj, simboličnim akcijama kojima su pokazali važnost ovog praznika i vrijednosti koje on sa sobom nosi. Nosioci aktivnosti su mladi socijaldemokrati iz više opština i gradova Republike Srpske.

“Centrala naše stranke sinoć je imala ambijentalno osvjetljenje u bojama naše zastave, kao što će i večeras. Naši mladi aktivisti iz Zvornika sreli su se na mosta Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića sa svojim prijateljima iz Srbije. Sa obje strane su nošene velike zastave Republike Srpske i Republike Srbije koje su se na sredini rijeke spojile kao simbol jedinstva našeg naroda koje je jače od bilo kakvih podjela ili granica”, naveo je Kovačević.

On je dodao da su, povodom današnjeg praznika, zastave iznijeli i na Maglić, najviši planinski vrh Srpske, pokazujući da će se “trobojka slobode uvijek vijoriti u našoj državi”.

“Danas u 15.00 časova Banjalukom ćemo pronijeti veliku zastavu Republike Srpske, dugu više desetina metara, i na taj način i sa građanima našeg glavnog grada obilježiti praznik”, najavio je Kovačević.

 

(E.M)

Oznake: SNSD