Politika 05.12.2021.

SNSD: Stanivuković da isplati naknade porodiljama

ČITANJE: 2 minute

Na sastanku srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, rukovodstva Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka i predstavnika stranaka koalicione većine u Skupštini grada zaključeno je da ta koalicija ostaje pri stavu da neće učestvovati u skupštinskim zasjedanjima dok aktuelni gradonačelnik /Draško Stanivuković/ u potpunosti ne sprovede odluke gradskog parlamenta.

“Ostajemo pri zajedničkom stavu da nećemo učestvovati u skupštinskim zasjedanjima sve dok aktuelni gradonačelnik u potpunosti ne sprovede odluke koje je u demokratskoj proceduri, glasanjem, donijela Skupština grada. Prije svega, to se odnosi na jednokratnu isplatu pune naknade porodiljama u iznosu od 500 KM”, saopšteno je iz Gradskog odbora SNSD-a.

Na današnjem sastanku je zaključeno da je koalicija stranaka koja čini većinu u Skupštini grada na čelu sa SNSD-om čvrsta i odlučna da svojim radom doprinese opštem napretku građana i grada Banjaluka.

Zaključeno je i da odbornici stranaka koje čine većinu u Skupštini grada nisu faktor koji blokira procese u gradu, već upravo suprotno.

“Kao odgovoran politički partner učestvovaćemo u svim ostalim skupštinskim aktivnostima, a posebno odgovorno i pripremljeno u izradi prijedloga budžeta za 2022. Očekujemo da se usvoji realan budžet koji će zadovoljiti naš cilj ravnomjernog razvoja cijelog gradskog područja, koji ima za cilj da postigne vidljiv napredak Banjaluke u svim područjima života i rada u godini ispred nas”, ističe se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da predstavnici koalicione većine u Skupštini grada Banjaluka naglašavaju nezadovoljstvo i zabrinutost zbog nerada i nesposobnosti trenutne Gradske uprave koja direktno šteti građanima i životu u glavnom gradu Republike Srpske.

Dodik, koji je i lider SNSD-a, sastao se danas sa rukovodstvom Gradskog odbora stranke, čiji je predsjednik Vlado Đajić, te predstavnicima stranaka koalicione većine u lokalnoj Skupštini.

(Srna, E.M)