Politika 13.02.2016.

SNSD tvrdi: Nema razlike između Saveza za promjene i bošnjačkih stranaka

ČITANJE: 2 minute
snsd
SNSD smatra da je izjava potpredsjednika PDP-a Slaviše Markovića da su tajno usvojenim mehanizmom koordinacije “Republika Srpska i kantoni u Federaciji BiH (FBiH) po prvi put dobili pravi međunarodni subjektivitet” najbolji pokazatelj da između stranaka iz Saveza za promjene i bošnjačkih političkih stranaka više ne postoji ni najmanja razlika.

-SNSD poručuje PDP-u i svim drugim strankama iz takozvanog Saveza za promjene da je Republika Srpska međunarodni subjektivitet stekla još za vrijeme građanskog rata u BiH kao učesnik u međunarodnim pregovorima, a da je njen međunarodni subjektivitet i zvanično potvrđen potpisivanjem Dejtonskog sporazuma- navodi se u saopštenju SNSD-a.

Izjednačavanje Republike Srpske sa kantonima u FBiH, koji su samo dio unutrašnje strukture Federacije BiH, skandalozno je derogirajuće i ponižavajuće za Republiku Srpsku, ali je ujedno i jasan pokazatelj političke platforme PDP-a i njegovih koalicionih partnera, ocjenjuju u SNSD-u.

-SNSD jasno poručuje da kao što nikada nije, kako predstavnicima bošnjačkih političkih struktura, tako ni raznoraznim nedobronamjernim međunarodnim predstavnicima, dopustio ni najmanje umanjenje subjektiviteta i autonomije Republike Srpske, isto neće ni onima koji danas predstavljaju najveću opasnost po Srpsku, a to su upravo predstavnici takozvanog Saveza za promjene- ističe se u saopštenju.

Da je sve ovo tačno, kako navode u SNSD-u, najbolje potvrđuje izjava Markovića da PDP pruža punu podršku Tužilaštvu BiH, odnosno instituciji koja od svog osnivanja ima samo jedan cilj – politički progon Srba i falsifikovanje istorijskih činjenica o odbrambeno-otadžbinskom ratu.

-‘Puna podrška Tužilaštvu BiH’, a ne, kako žele predstaviti, bilo kakva politička vidovitost PDP-a i drugih stranaka iz takozvanog Saveza za promjene, ujedno je i jedini i pravi razlog zbog kojeg te stranke nisu smjele, ali očito ni željele, podržati referendum o sramnom Sudu i Tužilaštvu BiH- zaključuje se u saopštenju SNSD-a.

(Agencije)