Vijesti 18.09.2015.

SNSD: Vučurević tuđe zasluge pripisuje sebi, da bi prikrio nerad

ČITANJE: 1 minuta
vucurevic
U Gradskom odboru SNSD-a Trebinje smatraju da gradonačelnik Slavko Vučurević tuđe zasluge pripisuje sebi da bi prikrio loš rad gradske uprave i nezainteresovanost za život građana.

U saopštenju trebinjskog SNSD-a navodi se da Vučurević nije ni najmanje zaslužan za namjeru kompanije “Svislajon” Takovo da u Trebinju izgradi turističko-sportski kompleks, što, kako kažu, pompezno ističe.

– Gradonačelnik se nije libio ni njemu svojstvenih krupnih riječi, nazivajući projekat “najvećom investicijom u Trebinju od šezdesetih godina prošlog vijeka” i obećavajući nova radna mjesta, uz isticanje socijalnih kategorija koje treba zaposliti- dodaje se u saopštenju.

U trebinjskom SNSD-u smatraju da ova Vučurevićeva izjava dolazi u trenutku sve češćih optužbi za nedomaćinsko upravljanje budžetom i ogroman deficit koji za posljedicu ima negativno revizorsko mišljenje Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske i predstavlja tipično “prikrivanje nepovoljnih činjenica dobrim vijestima za koje nije ni najmanje zaslužan”.

– Rodoljub Drašković je investiranje u Trebinje pokrenuo, prvenstveno, zahvaljujući zalaganjima Vlade Republike Srpske i Milorada Dodika 2007. godine, dok je upravo Slavko Vučurević bio jedan od kritičara ovog srpskog biznismena, osporavajući regularnost njegovog poslovanja u Trebinju- navodi se u saopštenju.

U SNSD-u napominju da samo nekoliko godina nakon takvih izjava aktuelni gradonačelnik svojim menadžerskim sposobnostima pripisuje spremnost kompanije “Svislajon-takovo” da proširi investicije u Trebinju i pitaju da li nakon svega treba povjerovati da je postao zaslužan za stvaranje pozitivne poslovne atmosfere u Gradu?

(Agencije)