Politika 20.06.2024.

Šobot: Kandidatura – prilika da nešto uradim za ovaj grad

ČITANJE: 1 minuta

Kandidat SNSD-a za gradonačelnika Banjaluke Nikola Šobot rekao je da je to za njega novi izazov i prilika da nešto uradi za rodni grad.

– To je novi izazov. Vidim priliku, da nešto uradim za ovaj grad, u kojem sam prohodao i kojeg istinski volim. Jako sam vezan za ovaj grad. Želim da mi djeca zavole ovaj grad, da žive sa braćom i sestrama, sa bakama, svojim narodom. Banjaluka je divan grad. Ono što ja znam da želim, je da budem ovdje, jer sam srećan – rekao je Šobot za ATV te dodao:

– Sigurno da se mijenja životni koncept i da dolaze novi izazovi. Odluka nije bila laka. To je totalna promjena, u smislu posla i obaveza, ali i odgovornosti. Takva odluke, nisu lake. Ja se neću baviti spekulacijama i tračevima, jer smatram sebe ozbiljnim čovjekom – rekao je Šobot.

Kako kaže, koliko će se neko “provući kroz blato”, stvar je ličke odluke.

– Što se tiče “provlačenja kroz blato”, ja sam realan i znam šta politika nosi. Nije se lako baviti javnim poslom. Vi ste pod svjetlima i reflektorima. Morate imati čist obraz da biste stali pod reflektore. A to koliko ćete se provući kroz blato je stvar lične odluke, stvar vašeg pristupa, ponašanja i stavova. To više zavisi od mene, nego od drugih. Da će biti nekih stvari, biće, Bože moj. Nije život med i mlijeko, ima i gorkih pilula – naglašava Šobot.

Oznake: Nikola Šobot