Politika 29.01.2016.

Socijalisti dočekali direktorsku fotelju u Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje?

ČITANJE: 2 minute
Socijalisti
Odbornik u Skupštini grada Banjaluka Mira Galić najozbiljniji je kandidat da zasjedne u fotelju Nataše Radulović, direktora Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

Kako “Glas Srpske” saznaje, pored Galićeve (na fotografiji desno), koja je član Socijalističke partije (SP), to mjesto ciljaju i drugi iz te partije, i to Jelena Kurtinović, Miladin Savić i Bosiljka Bošnjak.

Radulovićeva (na fotografiji lijevo) bi u penziju trebalo da ode u avgustu i zbog toga će konkurs za upražnjeno mjesto prvog čovjeka banjalučkih vrtića biti raspisan u maju, a komisija bi trebalo da u julu intervjuiše kandidate. Po dogovoru vladajuće koalicije na nivou grada, ta direktorska funkcija treba da pripadne socijalistima, ali u njoj i dalje sjedi kadar SNSD-a.

Predsjednik Povjereništva Gradskog odbora SP-a Banjaluka Radenko Komljenović istakao je da u stranci razmišljaju o kadrovima za to mjesto, ali da još nije zauzet konačan stav.

-Partija će, kad dođe vrijeme, zauzeti stav o pitanju direktora, odnosno kad izađe konkurs- rekao je Komljenović.

Njegov partijski drug Nedeljko Milaković, narodni poslanik i direktor “Gradskog groblja”, kaže da je to na organima stranke i grada.

-Prošle su tri godine i više a još, uprkos dogovoru, na mjesto direktora vrtića nismo postavili svoj kadar. Na organima partije je da to riješe. Evo, sad imamo i Povjereništvo i njegovog predsjednika, članove Izvršnog i Glavnog odbora i oni to treba da sprovedu sa gradonačelnikom Slobodanom Gavranovićem- istakao je Milaković.

Šef Kluba odbornika DNS-a u Skupštini grada Boran Bosančić istakao je da je direktorska fotelja Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje stvar SNSD-a i SP-a.

-U svakom slučaju, ono što oni odluče, mi ćemo podržati. Činjenica je da je to koalicionim sporazumom pripalo SP-u. Na njima je da budu aktivniji i da dobiju tu poziciju- stav je Bosančića.

Juče novinari “Glasa” nisu uspjeli da stupe u kontakt sa Radulovićevom jer je, kako su rekli u Centru, na službenom putu, dok je Galićeva bila nedostupna putem mobilnog telefona.

(Glas)