Politika 22.03.2018.

Socijalisti “minirali” izbor kandidatkinje Ujedinjene Srpske u Komisiju za žalbe NSRS

ČITANJE: 1 minuta

Tek što je izgladio odnose sa DNS-om, predsjednik Ujedinjene Srpske i potpredsjednik Narodne skupštine RS Nenad Stevandić ušao je u sukob sa drugom strankom vladajuće koalicije, Socijalističkom partijom, saznaje portal opcija.net.

Do rasta tenzija došlo je danas, u završnom dijelu sjednice NSRS, prilikom glasanja o prijedlozima za niz funkcija, od glavnog revizora pa nadalje. Sva kadrovska rješenja dobila su neophodnu većinu, osim dva kandidata za članove skupštinske Komisije za žalbe, Gorana Rakovića i Marine Kremenović.

Budući da je Marina Kremenović supruga Darka Kremenovića, banjalučkog advokata, ali i Stevandićevog savjetnika u kabinetu u Narodnoj skupštini, te bliskog saradnika i prijatelja, predsjednik Ujedinjene Srpske bio je posebno ljut kada se ispostavilo da poslanici Socijalističke partije nisu podržali izbor Kremenovićeve u Komisiju za žalbe i da upravo zbog SP-a njena kandidatura nije “prošla”.

U prvoj reakciji na “opstrukciju”, Stevandić je, kažu naši izvori, najbližem okruženju rekao da će se “revanširati” socijalistima.

Podsjećamo, portal opcija.net nedavno je objavio da bi višemjesečne tenzije između Ujedinjene Srpske i DNS-a uskoro mogle da postanu prošlost, nakon dugog razgovora koji su u Skupštini grada Beograda, tokom prijema povodom Dana RS, vodili Stevandić i Marko Aćić, potpredsjednik DNS-a.

(opcija.net)