Politika 22.09.2016.

Socijalisti pozivaju Čavića da se ogradi od Krsmanovićevih izjava

ČITANJE: 1 minuta

Šef poslaničkog kluba Socijalističke partije /SP/ u Narodnoj skupštini Republike Srpske Slobodan Protić pozvao je predsjednika NDP-a Dragana Čavića da se ogradi od posljednjih izjava potpredsjednika stranke Zdravka Krsmanovića kojima je prizivao da zvaničnici Republike Srpske budu sankcionisani zbog referenduma.

“SP očekuje da se Čavić, kao ozbiljan političar i čovjek koji je i sam trpio sankcije međunarodne zajednice, ogradi od izjava Zdravka Krsmanovića”, rekao je Protić.

On je naveo da u SP ne razumiju to što se Čavić ne oglašava na takve pozive Krsmanovića koji su katastrofalni i koji zadiru u ono što Čavić kao ozbiljan političar i bivši predsjednik Republike Srpske zastupa, a to je nacionalni interes.

Protić kaže da izjava potpredsjednika NDP-a Zdravka Krsmanovića za njega i SP nije nikakvo iznenađenje.

“Ovakva izjava je samo nastavak politike Krsmanovića od 2009. godine kada je bio na pozicijama smanjenja ingerencija Republike Srpske u korist državnog i lokalnog nivoa”, zaključio je Protić.

Potpredsjednik NDP-a Zdravko Krsmanović izjavio je da “Savez za promjene nije za referendum i pozvao strance da sankcionišu zvaničnike Republike Srpske”.

(Agencije)